NYHETER:

TRENING: Hensikten med VR-kurset er at ansatte som jobber med personer med demens, får trening i ulike, praktiske situasjoner. (Foto: Unsplash)

VR-kurs tas i bruk i demensomsorgen

Nasjonal kompetansetjeneste for aldring og helse tilbyr VR-kurs der helsepersonell får praktisk opplæring i god demensomsorg og takling av utfordrende situasjoner.

Publisert

VR -Virtuell Reality (virtuell virkelighet) – er teknologi som gir brukeren ved hjelp av tilpassede briller eller skjerm en opplevelse av en komplett virtuell verden og situasjoner som oppstår der.

Den virkelige verden blokkeres ut, så illusjonen blir naturtro nok til at brukeren kan leve seg inn i den ved hjelp av egne sanser og ferdigheter.

Hensikten med VR-kurset er at ansatte som jobber med personer med demens, får trening i ulike, praktiske situasjoner. Gjennom VR-simuleringer er målet at de blir tryggere på å gi god omsorg til den enkelte.

– Et VR-kurs kan gi større forståelse av hvordan det er å ha demens. Dette er avgjørende i møte med pasientene, sier sykepleier Signe Vea Tretteteig i en pressemelding fra VR-selskapet Making View. Dette er selskapet som leverer VR-simuleringer til offentlig og privat sektor.

Tretteteig er spesialrådgiver og koordinator for opplæring i Aldring og helse, som har inngått samarbeidsavtale med Making View. Hun sier omsorgspersoner må se den enkeltes behov og perspektiv.

Kurset gir blant annet innsikt i hvordan man kan unngå bruk av tvang i omsorgen for personer med demens, ved å forberede deltakerne på å håndtere utfordrende atferd på en god måte.

Stig Ekeberg står bak kurset og sier Making View opplever stor etterspørsel, særlig fra kommuner.

(©NTB)