Derfor fikk Scott Forstall sparken

Skulle bli Tim Cooks fremtidige erstatter, nå forsvinner han ut av Apple.

Publisert Sist oppdatert

I går annonserte Apple at to av selskapets toppledere forlater selskapet.

Scott Forstall har ifølge New York Times fått sparken. Forstall var leder av IOS-avdelingen hos Apple. Årsaken til avskeden skal være at han nektet å utsende en offentlig unnskyldning om problemene med Apple-kartene i IOS 6. Det skriver Computer Sweden.

Denne hendelsen skal ifølge The New York Times være den siste dråpen for de andre lederne i Apple, som i lang tid visstnok skal ha hatt store samarbeidsproblemer med Forstall.

Kart-problemer

Når Apple i forrige måned gav ut IOS 6, erstattet de Google Maps, med sine egne kart, noe som førte til at selskapet fikk mye kritikk både fra forbrukere og media. Ifølge kildene til The New York Times, nektet Forstall å utstede en unnskyldning for disse problemene.

En Apple-sjef som ber The New York Times om å få være anonym, sier at nyheten om Forstalls avgang var en glad-nyhet blant Apples ledere.

- Dette er bedre enn om Giants vant World Series. Folket her er veldig positive til denne beskjeden, sier den anonyme Apple-sjefen.

Ville ikke være i samme møte

Det har gått rykter om at Jonathan Ive vegret seg å delta på de samme møtene som Scott Forstall, og at de to nektet å kommunisere med hverandre. Ive tar nå over ansvaret for brukergrensesnittet på alle plattformer.

Scott Forstall var en av Steve Jobs nærmeste medarbeidere og har jobbet for Apple siden 1997, da Jobs tok ledelsen over selskapet. Før dette jobbet Forstall med Jobs som programutvikler hos Next. Han regnes som en av skaperne av OSX.

Tidligere i år løste Forstall inn Apple-aksjer til en verdi av 38 milloner dollar.