MACWORLD

Foto: Apple

Dette er tvOS 18

Støtte for 21:9 projektorformat, sanntids-teksting av engelske FaceTime-videosamtaler, og fjernstyring av robotstøvsugere.

Publisert Sist oppdatert

Apple lanserte nylig nye operativsystemer for sine ulike plattformer. 

Høyt oppe på oppmerksomhetslisten finner vi selvfølgelig iOS og macOS, men alle de andre plattformene har også fått sitt - inkludert Apple TV med tvOS 18. Hva får du så? 

Blant hovedattraksjonene finner vi InSight, kjent fra Amazon Prime, der du får opp sanntidsinformasjon om skuespillere og musikk fra Apple TV+ innhold.

Apple har også utviklet en teknologi kalt Enhanced Dialogue som bruker maskinlæring til å forbedre klarheten til menneskelig tale i medieinnhold, noe som forbedrer brukeropplevelsen for hørselshemmede. 

Og så kan vi glede oss over nye skjermsparere som henter billedmateriale fra ditt eget fotoalbum for å vise portretter. Eller også Snoopy.

I senere tid har utviklingen av tvOS også fokusert på mediespillerens evne til å fungerer som et smarthjem-nav. Slik også i denne oppdateringen, der blant annet gjester nå kan få tilgang til kontroll av låser, garasjeporter og liknende. Eller også musikkavspilling. 

TV-boksen støtter nå også romlig lyd over AirPlay når du strømmer fra iPhone og iPad. Og forresten: Er du på Apple Fitness+ så kan du nå få personlige anbefalinger, søkefunksjoner og belønninger i dine treningsøkter.

En funksjon som nok hadde vært nyttig er sanntidsteksting av engelsk tale under FaceTime-videosamtaler. Om du snakker engelsk kan det være av interesse, men vi får håpe at dette kommer til flere språk etterhvert.

I tillegg er det en rekke andre, mindre forbedringer slik som støtte for 21:9 format for film og tv som skal ses på projektorer. Og ja: Du kan nå også fjernstyre robot-støvsugere.

tvOS 18 er tilgjengelig som en gratis oppdatering for Apple TV 4K og Apple TV HD.