MACWORLD

Foto: Apple / Politiet

Politiet dropper X (eks-Twitter)

Etter 13 år velger Politiet egen, ikke-kommersiell plattform.

Publisert

Politiet valgte fra idag av å slutte å publisere nyhetsmeldinger på X / Twitter, og heller satse på sine egne plattformer - og får samtidig Åpenhetsprisen 2024 for dette arbeidet.

Meldinger vil nå bli tilgjengelig både på Politiets hjemmeside, samt i appen Politiloggen. Man kan sette filtre slik at man kan abonnere på varsler på sitt distrikt, eller de man måtte ønske.

Det er også mulig å velge tema.

Arbeidet med å flytte politiets operative kommunikasjon til innbyggerne bort fra X og over på politiets egen plattform har skjedd i tett samarbeid mellom politiets IT-enhet, de enkelte politidistriktene, mediene og kommunikasjonsstabene i politiet. 

- Vi har... sett at politiet må ta eierskap til egne data. Publisering på egen plattform vil redusere sårbarheten og øke troverdigheten til at informasjonen kommer fra politiet. Dette er viktig i en tid med fokus på kildekritikk og økende forekomst av falske nyheter, desinformasjon og risiko for påvirkningsoperasjoner, sier kommunikasjonsdirektør i Politidirektoratet Hilde Ebeltoft-Skaugrud.

Om dette nå vil forhindre Politiet fra å legge ut meldinger om tre kinesere som kanskje, eller kanskje ikke, kom fra Højbro plass med, eller uten, kontrabass - er usikkert. 

Via Politiet