NYHETER:

SATSER: I Italia satser Microsoft for å skape en massiv datasenterregion for blant annet å møte regulatoriske krav fra EU: (Foto: Istock)

Microsoft investerer 4,3 milliarder euro i AI infrastruktur og digital kompetanse i Italia

Microsoft kunngjorde nylig en massiv investering på 4,3 milliarder euro i Italia over de neste to årene. Formålet med investeringen er å bygge infrastruktur for sky- og AI-datasenterinfrastruktur i Nord-Italia, samt å øke digital kompetanse for over 1 million italienere innen utgangen av 2025.

Publisert

Denne satsingen skal styrke Italias posisjon innen kunstig intelligens (AI) og støtte landets langsiktige økonomiske vekst. Ved å integrere AI i strategiske sektorer som produksjon, helsevesen og offentlig administrasjon, håper Microsoft å bidra til økt innovasjon og produktivitet i landet.

Stor region

Investeringen vil gjøre Nord-Italia til en av Microsofts største datasenterregioner i Europa, og spille en sentral rolle i å møte europeiske reguleringer. Regionen vil også fungere som et viktig dataknutepunkt for Middelhavsområdet og Nord-Afrika.

Kompetansehevingsprogrammene vil fokusere på AI-ferdigheter, teknisk AI-kompetanse og ansvarlig AI-utvikling. Microsoft samarbeider med et bredt nettverk av partnere for å nå ut til fagfolk og studenter over hele Italia, inkludert i vanskeligstilte områder.

Denne investeringen understreker Microsofts langsiktige forpliktelse til Italias digitale transformasjon. 

Tankekors

For Norge, er investeringen et eksempel på kraften som ligger i samarbeide mellom private aktører og staten i utviklingen av morgendagens digitale samfunn.