STATSBUDSJETTET:

UTNYTTE MULIGHETENE : Digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Tung, og Digitaliserings- og forvaltningsdepartementet skriver i sin proposisjon til Stortinget.

Dette er pengene regjeringen bruker på digitalisering

Nye Altinn og utbygging av høyhastighetsbredbånd er av digitaliseringstiltakene som får mest midler i statsbudsjettet 2025. Se alle tiltakene her.

Norge har i løpet av de siste 25 årene gått gjennom en stor, digital transformasjon. Hele potensialet for digitalisering er likevel ikke tatt ut. De kommende årene vil være preget av økende ressursmangel. Norge må håndtere ressursknapphet på natur, folk og penger, og må derfor bedre utnytte mulighetene som ligger i digitalisering. 

Det skriver Digitaliserings- og forvaltningsdepartementet i sin proposisjon til Stortinget. 

For budsjettåret 2025 foreslår digitaliseringsminister Karianne Tung at 2,3 mrd. kroner går til nye digitaliseringstiltak. 

Av tiltakene som får mest penger finner vi:

  • Utbygging av høyhastighetsbredbånd, med 415,6 mill. kr.
  • Nye Altinn, med  357,2 mill. kr.
  • Fremtidens innkreving, steg II, 250 mill. kr.
    • Digitalisering og teknologiutvikling i Statens vegvesen, 120 mill. kr.

    Norge er et av verdens mest digitale land, men potensialet for å digitaliser mer er fortsatt stort, heter det i proposisjonen. 

Her kan du se fullstendig liste over digitaliseringstiltakene, og forslaget til hvor mye penger de skal motta i statsbudsjettet: