Digitalt kluss

Det jobbes med å finne alternativer til analoge linjer der hvor kobberlinjer ikke finnes, som for eksempel i flere nye boliger.

Publisert Sist oppdatert

Blant annet finnes det en trygghetsalarm som er en ip-versjon av alarmen Hjelp24 vanligvis bruker. Denne løsningen fungerer, men stiller krav til både ip-telefon, nettleverandør og borettslag. Løsningen krever statisk ip-adresse og åpne porter for å kunne kommunisere med SIP-serveren hos Hjelp24.

- Det er problemer med konfigurasjon, selv med samme nettleverandør i bunnen. Vi har holdt igjen denne versjonen, sier John Arild Berge hos Hjelp24.

Ip-alarmen stiller nemlig høyere krav til montøren, som må være fortrolig med nettverk og data i tillegg til telefoni og trygghetsalarm.

Et bedre alternativ til ip-alarm er en GSM-alarm, som i følge Hjelp24 blir kvalitetstestet i disse dager, og som er rett rundt hjørnet.

- Vi skal være helt sikre før vi selger den ut, sier Berge.

SE OGSÅ:

Gikk tre dager uten trygghetsalarm

Han nevner også en en GSM-sender som egentlig er utviklet for å være en heis-alarm. Dette er riktignok en dyr og ikke-optimal løsning, men det fungerer bra om det er krise, mener Berge.

En annen løsning som er godkjent for bruk er Altibox. Alarmen må da stå på en dedikert linje, og det er krav til nødstrømsbatteri til hjemmesentralen.

Men generelt er det en dårlig ide med ip-telefoni og trygghetsalarm.

- Har brukeren kun ip-telefoni i bunnen, så vil det ikke fungere, advarer Berge.