Dnb åpner for Google Pay
Kunder med Android-mobiltelefoner kan nå betale med mobilen i butikker som er klare for kontaktløs betaling.
To av tre norske butikker og andre brukersteder tilbyr nå kontaktløs betaling, såkalt tæpping, ifølge Vipps/BankAxept. De som ennå ikke har skrudd på er stort sett dagligvarebutikker, men også her skal flere være i gang med å forberede omleggingen. Fra 1. januar 2020 skal alle tilby dette.
-Det er gøy å betale med mobilen fordi det er enkelt og går så fort. Jeg slipper å taste PIN, og mobilen min har jeg alltid lett tilgjengelig. Det vet jeg at mange av kundene også har. Derfor er jeg veldig glad for å kunne tilby dem Google Pay, sier personmarkedssjef i DNB, Ingjerd Blekeli Spiten, i en melding fra selskapet.
Null PIN
For betalinger under 400 kroner holder det å legge telefonen med aktiv skjerm inntil terminalen, akkurat som når du betaler med kontaktløst kort.
For høyere beløp må du bare låse opp telefonen før du legger den inntil terminalen. Du trenger aldri å taste inn PIN-koden på betalingsterminalen når du betaler med Google Pay.
Rundt halvparten av DNBs kunder har Android-telefon. Benjamin Golding, som er ansvarlig for utvikling av betalingsløsninger i DNB, sier i meldingen at de også vurderer Apple Pay og andre former for mobilbetaling fortløpende.
- Hva vi kommer med – og når vi kommer med det – avhenger av en rekke forhold som blant annet modenhet og etterspørsel i markedet samt tekniske og økonomiske forhold, sier han.
Kort, klokke eller mobil
Så godt som alle DNBs kunder er allerede utstyrt med kontaktløse kort, men skal nå få flere valgmuligheter. Blant annet kan de legge kortet inn i Google Pay, i en Garmin- Fitbit eller android wear-klokke, eller "tæppe" direkte ved å legge mobilen inntil betalingsterminalen. Selvfølgelig er det fortsatt mulig å betale på gamlemåten, ved å sette kortet inn i terminalen og taste PIN og beløp.
-Dette er bare begynnelsen. Vi jobber kontinuerlig for å finne de beste måtene å tilby kundene våre enkel og sikker betaling, så følg med, sier Golding.
DNB skriver også i meldingen at de nye løsningene er like sikkert som andre betalingsmåter:
Felles for de nye løsningene som Google Pay, Garmin Pay og Fitbit Pay er at sikkerheten ivaretas blant annet ved at det reelle kortnummeret erstattes med et såkalt token. Det betyr at kortnummeret ved bruk av disse løsningene ikke kan komme på avveie og at risikoen for svindel med kortnummer dermed er tilnærmet lik null.