Signicat fikk tysk kjempekontrakt
Trondheim-selskap får innpass i tysk id-kortløsning på vei til hele EU-markedet.
I en avtale med tyske Media Transfer AG skal den norske løsningen for elektronisk ID rulles ut i Tyskland fra juni. Med delfinansiering av den tyske staten er målet at rundt ti millioner brukere skal verifiseres mot nettskytjenesten til Signicat. Etter hvert skal alle seksti millioner innbyggere i forbundsrepublikken ta løsningen i bruk.
- Vi har hatt vår id-løsning kjørende som nettskytjeneste siden 2005. Det at vi har en moden løsning som er velprøvd i nettskyen har bidratt sterkt til at vi er valgt som partner. Det at vi har en løsning som også kan brukes i flere land uten mye tilpassinger spiller nok også en stor rolle, sier Vidar Haug i Signicat til Computerworld.
Det er det tyske nasjonale id-kortet som skal få autentiseringsinfrastruktur fra Trondheims-firmaet. Dette kortet skal utstyres med sikker identifikasjon for bruk mot offentlige tjenester på nett, og skal tas i bruk i flere EU-land i Europa. En fot innenfor i et av de største markedene gir fordeler i de andre markedene.
Rask
Det er høy tilgjengelighet via en nettskyløsning som ikke krever lokal installasjon i klienten for at sikker autentisering skal kunne gjennomføres. Dermed unngås lokale tilpasninger, og løsningen kan enkelt plugges inn i id-håndteringsløsninger. Alle de store leverandørene av slike løsninger støttes, inkludert CA. Den kan også brukes i flere land.
- Vi har en løsning som først og fremst er rask å rulle ut. De som tar i bruk vår løsning for autentisering av e-id er klar i løpet av dager, mens normen gjerne har vært uker, sier Haug.
De første kundene i Tyskland starter å ta i bruk Signicat i juni.
Ikke tidsbegrenset
Den tyske avtalepartneren Media Transfer AG har arbeidet med sikkerhetsteknologi siden 1995. De driver allerede en e-id-server for bedriftsmarkedet. Sist ut av norske kunder som har tatt i Signicat er Posten og deres Digipost-løsning.
- Vi kan dessverre ikke gå ut med kontraktssummen. Men den er ikke tidsbegrenset, og vi regner med at den vil gi innpass hos langt flere enn tyske brukere alene, forklarer Haug.