Washington Post: Amerikanske myndigheter undersøker Musks Twitter-kjøp
Amerikanske myndigheter vurderer å granske Elon Musks Twitter-kjøp. De er bekymret for om utenlandske aktører kan få innsyn i selskapet og data om brukerne.
Finansdepartementet i Washington undersøker om de har lovhjemmel til å starte en etterforskning. Årsaken er Musks bånd til utenlandske regjeringer og investorer, opplyser kilder med kjennskap til saken til Washington Post.
Etter Musks oppkjøp av det sosiale mediet er den saudiarabiske prinsen Alwaleed bin Talal bin Abdulaziz blitt nest største aksjonær.
Avisen skriver at myndighetene frykter at store utenlandske investorer kan få tilgang til konfidensiell informasjon. En undersøkelse av denne typen er ikke uvanlig, og ofte blir det ikke startet noen etterforskning, heter det i meldingen.
Det hvite hus skal tidligere ha vurdert muligheten for en gransking av oppkjøpet med tanke på konsekvensene for den nasjonale sikkerheten, ifølge Washington Post. FBI skal også ha sett på risikoen knyttet til kontraspionasje. Det er ikke kjent om disse vurderingene fortsatt pågår.
Etter Musks oppkjøp av det sosiale mediet er den saudiarabiske prinsen Alwaleed bin Talal bin Abdulaziz blitt nest største aksjonær. Det opplyste prinsen selv i en Twitter-melding fredag.
Musk er selv største aksjonær, eneste medlem av styret og administrerende direktør i Twitter etter oppkjøpet. Han betalte 44 milliarder dollar for selskapet. En god del av pengene har han skaffet ved blant annet å selge Tesla-aksjer, men 13 milliarder dollar – rundt 135 milliarder kroner – er lånt ut av en gruppe storbanker med Morgan Stanley i spissen.
Finansieringsavtalen er ifølge Financial Times en av de største som noen gang er arrangert på Wall Street.