De vant Finns hackathon
250 ansatte stemte frem de to beste forslagene fra Finn.nos kodekonkurranse. Begge er tuftet på sosiale medier.
I formiddag ble vinneren av Finn.nos 24 timers hackathon kåret, og godt over 200 Finn-ansatte stemte frem det de mente var den beste ideen til videreutvikling av et av Norges mest kjente nettsteder.
Laget som stakk av med seieren hadde laget en kobling mellom Finn og Facebook som vil gjøre Finn til en mer sosial opplevelse for brukeren. Det du gjør på Finn kan deles på Facebook, og inne på Finn vil du få opp en newsticker som viser hva dine venner gjør på Finn, som for eksempel om en venn har kjøpt en bil, forteller administrerende direktør i Finn, Christian Printzell Halvorsen.
Han var selv med på vinnerlaget, men ønsker ikke å ta noe av æren for seieren. Isteden fremhever han de andre på laget, nemlig Gard Rimestad, Solveig Riddervold og Pedro Thormodsen.
- De har stått for 98 prosent av arbeidet, jeg har bare vært med som en slags deltids java juniorressurs, sier Halvorsen.
Sosiale jobbsøk
Jentelaget ”team GimmeSoMe” kapret andreplassen, også de med en løsning med vekt på sosial integrasjon. Jentene presenterte en idé for å gjøre Finn Jobb til en mer sosial opplevelse. Når du søker etter ledige stillinger, vil du også få se hvem i ditt sosiale nettverk (Facebook og LinkedIn) som er ansatt i den aktuelle bedriften. Du kan også ta med deg LinkedIn-profilen din inn på Finn når du søker på stillinger.
- Det var tett mellom vinnerideene, og stinn brakke her med mellom 200 og 250 ansatte som stemte frem vinnerne, forteller Halvorsen.
- Er det slike ting som gjør at Finn kåres til beste sted å jobbe for andre år på rad?
- Hackathonet er bare ett av flere gode eksempler på en type tiltak vi gjør, som bidrar til en uformell tone med lite hierarki, samtidig som vi har sterkt fokus på innovasjon og kulturbygging innad i Finn, sier Halvorsen.
Det er foreløpig ingen konkrete planer for å sette hackathon-ideene ut i livet på Finn.no, dette er noe som skal vurderes videre fremover.
- Noe kan vi bruke, mens andre ting skal vi ikke bruke. Det som er sikkert er at vi kommer til å jobbe mer med å integrere sosiale funksjoner i Finn i tiden fremover, sier Halvorsen.