Data i eget hus
Outsourcing er en plage, mener it-sjef Lisbet Nederberg i Skedsmo kommune.
- Hva er den viktigste utfordringen i jobben akkurat nå?
- Det viktigste akkurat nå er å følge opp eKommune 2009-planen med tanke på den elektroniske 24-timers kommunen. Vi må lage nye løsninger slik at vi effektivt kan samhandle med publikum, innbyggere og samarbeidspartnere, og samtidig gi et godt it-tilbud til innbyggerne våre.
- Hva foretrekker du, Microsoft eller Linux?
- Skedsmo kommune er en Microsoft-kunde, og vi har generelt sett veldig lite Linux. Vi har ingen umiddelbare planer om å endre på dette. Vi har en liten stab med et kjempestort nettverk, og er helt avhengige av at alle komponentene i eksempelvis Office-pakken samhandler med våre tunge fagapplikasjoner. Og det gjør de best med Microsoft.
- Outsourcing – plage eller saliggjørende?
- For vår it-avdeling vil jeg si at det er en plage. Nesten alle våre applikasjoner kjøres internt. Vi ønsker å benytte oss av gjenbruk av data, og det blir vanskelig hvis de ikke befinner seg i eget hus.
- Hva bruker du ellers mest tid på i jobben?
- Bortsett fra strategiarbeid i forbindelse med eKommune-planen er det stort sett administrative oppgaver, samt å bedre egne interne rutiner for å kunne tilby gode tjenester til brukerne våre.
- Hva bruker dere mest penger på i år?
- Generelt sett bruker vi mest penger på drift og vedlikehold. Vi har fått et løft for 2007, og kommer blant annet til å bruke en del penger på kjøp av nye lisenser til Office 2007-pakken.
- Hvordan bruker dere it strategisk?
- Vi har vår egen it-strategi, selv om eKommune-planen er svært retningsgivende. Strategien går blant annet ut på å oppnå effektiviseringsgevinster ved hjelp av gjenbruk av data, og ved å effektivisere interne prosesser.
- Hvem skal svare på disse spørsmålene neste gang?
- Det skal it-sjef Veronica Buer i Aurskog-Høland kommune gjøre.