FRITID: 

HØSTVÆR: Årets turnering foregikk i litt grått og overskyet vær. Heldigvis var det omtrent ikke nedbør, og temperaturen var heldigvis høy både i lufta og blant engasjerte golfere. (Foto: Hanne Olsen)

NM i it-golf: Stavanger-lag stakk av med seieren

Green Mountain tar med seg vandrepokalen over fjellet til Stavanger etter spennende sluttspurt i årets viktigste golf-oppgjør i it-bransjen. 

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag 3. september ble norgesmesterskapet i it-golf spilt i på Evje Golfpark mellom Moss og Rygge, i det som etter forholdene må kunne kalles brukbart golf-vær. Arrangementet har over årene vokst, og til årets turnering var hele 55 lag påmeldt. Den uhøytidelige kåringen av Norges beste lag i it-golf tegner med andre ord til å bli en populær tradisjon i bransjen.

I tillegg til å få navnet gravert på den etter hvert svært ettertraktede vandrepokalen, ble det det ut premier for nærmest strek, og nærmest pinnen på to av hullene.

Fornøyde vinnere

Resultattavla i klubbhuset viste en relativt jevn stiling i toppen. Siden resultatene fra de tre siste hullene ikke vises der, ble ikke spenningen utløst før premieutdelingen. Der var det Øyvind Rugland og Thor Randulff fra Green Mountain, som vant med 14 under par. De var tett fulgt av Didrik Berge og Truls Klausen fra Westcon på andre, og Anders Folkestad og Rune Tangen fra Point Taken.

I år som i fjor var konkurransen tett, og du kan se hele resultatlista her og topp ti i egen faktaboks til høyre).

VINNERNE: Øyvind Rugland og Thor Randulff fra Green Mountain spiller til vanlig i henholdsvis Sola og Stavanger golfklubb. De var svært fornøyde med å ta med seg vandrepokalen til Stavanger i år. (Foto: Hanne Olsen)

På spørsmål om hvor viktig er å få navnet gravert inn på vandrepokalen, svarte vinnerne som for anledningen hadde tatt turen fra Stavanger for å delta i det uhøytidelige norgesmesterskapet:

- Det er fullt av østlendings-lag her, og da er det ekstra gøy at vi kan ta med vandrepokalen tilbake til Stavanger, sa de to smilende etter å ha mottatt pokalene. 

Nærmest pinnen ble vunnet av Anders Birkeland som var 2,37 meter unna, og nærmest streken ble vunnet av Tore Rasmussen fra Primesource AS, som bare var 27 cm unna.

Det er fullt av østlendings-lag her, og da er det ekstra gøy at vi kan ta med vandrepokalen tilbake til Stavanger.

Vinnerne fra Green Mountain

Scramble

Selve turneringen ble spilt som en såkalt scramble, med to spillere på hvert lag. I denne formen slår begge lagets spillere hver ball, men laget flytter seg hele tiden etter den beste ballen. Så hvis en spiller slår i bunkeren, reddes laget av at makkeren forhåpentligvis gjør det bedre. Likevel måtte begge spillerne ha ni utslag (første ball på hvert hull), totalt på runden.

ANDREPLASS: Didrik Berge og Truls Klausen fra Westcon stakk av med andreplassen i årets turnering. (Foto: Hanne Olsen)

Foregående år har arrangementet vært badet i sol. Så var ikke tilfelle i år, men ikke desto mindre må man si seg fornøyde med værforholdene. På Golfparken var det mildt, overskyet og noen få tilløp til duskregn, samtidig som regnet høljet ned i Oslo.

I tillegg til flotte premier til mange av de andre lagene, ble det også trukket to golf-reiser med Turkish Airlines til Korineum Golf resort på Kypros gjennom et samarbeid mellom Grappa Golfreiser og Aga Spinnoff. Her var Tore Vassbakken og Nils Hembre de heldige vinnerne.

BRONSEN: Anders Folkestad og Rune Tangen fra Point Taken tok bronse. (Foto: Hanne Olsen)

Klart for neste år

Knut Aga fra Aga Spinnoff, som arrangerte turneringen, synes det er gøy for at NM i it-golf har blitt en årlig bransje-tradisjon.

- Vi har funnet en nisje for en gjeng bedrifter innenfor it-sektoren der det kanskje har vært et savn for å møte likesinnede og nyte en dag med litt konkurranse på golfbanen. Teoretisk kan vi ha 72 lag, men dette er i ferd med å bli så populært at jeg tror det kan være viktig å melde seg på tidlig neste år, sier han.

Uansett - kombinasjonen av blide deltakere, overskyet høstvær, og stor spenning rundt de atten hullene utenfor Moss, ga deltakerne en fin opplevelse også i år. Vi regner med andre ord med å sees igjen til neste år, da også første tirsdag i september.