IT-BRANSJEN:

AUTOMATISERER: Festo, som produsent av pneumatisk og elektrisk automatiseringsteknikk, tar i fremtiden i bruk PLCnext Technology, som er det åpne økosystemet for moderne automasjon fra Phoenix Contact, i intelligente enheter. Den nye produktgenerasjonen ventes på markedet mot slutten av året. (Skjermdump: Phoenix Contact)

Inngår strategisk teknologipartnerskap

Festo, som produsent av pneumatisk og elektrisk automatiseringsteknikk, tar i fremtiden i bruk PLCnext Technology, som er det åpne økosystemet for moderne automasjon fra Phoenix Contact, i intelligente enheter.

Innovasjonskreftene samles når Festo og Phoenix Contakt inngår strategisk teknologipartnerskap. Nå er målet å løfte industriell automatisering til et nytt nivå.

Når IT og OT vokser sammen

Det felles målet til Festo og Phoenix Contact er å imøtekomme kravene som oppstår når IT og OT (Information Technology og Operations Technology) i industrien vokser sammen, ved hjelp av åpne automatiseringsløsninger.

– I en verden i rask endring blir det stadig viktigere å inngå partnerskap og samarbeide innenfor rammene av åpne teknologiplattformer. Et paradigmeskifte er tydelig følbart. Sammen med Festo vil vi arbeide videre for å generere nye løsninger for kundene våre. For det er bare med et tett samarbeid at bærekraftig innovasjon vil kunne oppstå, fremhever Frank Stührenberg, CEO hos Phoenix Contact, i en pressemelding fra selskapet.

Automatisering

Som en ledende bedrift i denne bransjen har Festo valgt å bruke PLCnext Technology. For sin fremtidige retning var Festo på leting etter en samarbeidspartner med en åpen systemtilnærming som stiller tilsvarende operativsystem til rådighet, som videreutvikler dette og som ønsker å bringe det bredt ut til markedet.

– Med PLCnext Technology tar vi i bruk den teknologisk ledende plattformen innen automatiseringsteknikk. Vi er overbevist om at åpenheten til PLCnext Technology vil gi kundene våre mange fordeler, sier Gerhard Borho, som sitter i styret til Information Technology and Digitalisation hos Festo. 

Ulrich Leidecker, som er COO og President of Business Area Industrial Management and Automation hos Phoenix Contact, supplerer med følgende: 

– Åpenheten til PLCnext Technology gir utallige leverandører muligheten til å tilby en fleksibel, sikker og moderne automatiseringsteknikk. Det teknologiske samarbeidet med Festo utgjør en milepæl for automatiseringsbransjen. For jo flere samarbeidspartnere som bidrar i et åpent automatiserings-økosystem, desto mer verdifullt blir det for hver enkelt deltaker.

Samarbeidet mellom Festo og Phoenix Contact er et viktig skritt for automatiseringsbransjens fremtid. Nytenkning og sammenføring av bransje-know-how legger selve grunnlaget for innovative løsninger, og det driver en bærekraftig verden fremover, heter det i meldingen.