TEST | Pixel Watch 3:

TO STØRRELSER: Google lar deg velge mellom to størrelser på Watch 3. Det gir flere muligheten til å bruke klokken, noe som selvfølgelig er positivt. (Foto: Google)

Unikt design og god ytelse

Pixel har kommet med den tredje klokken i Pixel Watch-serien. Utseendemessig er den forholdsvis lik  forgjengeren. Men årets klokke kommer med nye spesifikasjoner og oppgraderinger.

Publisert

Førsteinntrykket er den runde og buede skjermen. Pixel Watch har et unikt utseende, sammenlignet med andre smartklokker. Det minimalistiske designet gir en moderne look.

Silikonremmen må man feste selv. Og nytt av året er at Google lar deg velge mellom to størrelser. Det gir flere muligheten til å bruke klokken, noe som selvfølgelig er positivt. 

Klokken sitter godt på håndleddet og føles komfortabel.

Klokken sitter godt på håndleddet og føles komfortabel.

Med i pakken får du også en USB-C-lader med magnetisk hode som festes på undersiden av klokken. 

Ytelse 

 Så til innsiden. Her finner vi Exynos W920, kjent for sin gode ytelse og effektivitet. Dette er samme chip som brukes i Samsungs smartklokker. 

Klokken kjører Wear OS 5, basert på Android 15, som er det ultimate operativsystemet for en Android-klokke. Den er smidig og rask med lite til ingen hakking. Dette, kombinert med det gode operativsystemet, gir en kjapp og pålitelig opplevelse. 

Batterilevetiden kunne dog vært bedre - klokken varer i cirka en dag, kanskje noe mer med forsiktig bruk. Vi skulle gjerne sett at den varte lenger. 

Skjerm 

Klokken har fått noen oppgraderinger når det kommer til skjermen, blant annet et nytt display. Nå brukes et LTPO AMOLED Actua-display, hvor 41 mm-versjonen har en oppløsning på 408 x 408 piksler, og 45 mm-versjonen har 456 x 456 piksler. Begge skjermene er skarpe og klare. 

Klokken har fått mindre rammer og et mer elegant og smidig display. Den har nå en variabel oppdateringsfrekvens fra 1-60 Hz, og en lysstyrke som kan nå hele 2000 nits. Den kan likevel gå ned til 1 nit, slik at du kan se skjermen uansett lysforhold. Klokken bruker Gorilla Glass 5 for ekstra holdbarhet. 

Aktivitetsmåling med Fitbit 

Google har tidligere kjøpt opp Fitbit, og i denne klokken er Fitbit dypt integrert, spesielt når det gjelder de mange ulike fitness-funksjonene som søvnsporing, aktivitetsmålinger og restitusjon. Det finnes også tonnevis av forskjellige sportsaktiviteter du kan spore via Fitbit-appen, som fungerer godt. 

En ulempe er at du må betale en månedlig kostnad for Fitbit Premium, om du ønsker flere og mer detaljerte resultater.

Google-apper 

Watch 3 har fått noen ekstra oppgraderinger når det gjelder de forskjellige Google-appene. Nå kan du for eksempel bruke Google Maps offline, og benytte Google Wallet til å betale med. 

Andre funksjoner som har blitt forbedret, inkluderer Google Assistant. Denne kommer nå med bedre stemmegjenkjenning og du har mulighet til å gi flere kommandoer. 

Oppsummering 

Alt i alt er dette en suveren smartklokke. Designmessig skiller den seg positivt ut fra mange av de andre klokkene på markedet. Det samme gjør det gode Wear OS-operativsystemet. 

Det må sies at klokken kommer til en noe stiv pris. 41 mm-versjonen med Wi-Fi koster 4590 kr, og LTE-versjonen koster 5990 kr. 45 mm-versjonen med Wi-Fi koster 5390 kr, og LTE-versjonen koster 6690 kr. 

På grunn av den buede skjermen med hevet glass er den også noe lettere å skrape opp. 

Ellers er dette rett og slett en utrolig god klokke.