NYHETER:

GODE NYHETER FOR SPILLENTUSIASTEN: Forskere har funnet ut at den fysiske aktiviteten en får ved å spille VR, tilsvarer det å gå seg en rolig tur ute. (Foto: Unsplash)

Ny studie: VR-spill gir like god fysisk aktivitet som å gå tur

Ny forskning viser at VR-spill er like god fysisk aktivitet som å gå eller springe seg en tur.

Publisert

Det melder NRK fra et nytt forskningsprosjekt i Bø, der forskere har testet ut hvor fysisk aktive ungdommer er når de spiller VR-spill.

– Vi har funnet ut at den fysiske aktiviteten en får ved å spille VR, tilsvarer det å gå seg en rolig tur ute, sier postdoktor Jan-Michael Johansen på Universitetet i Sørøst-Norge – campus Bø til NRK Vestfold og Telemark.

Ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå spiller to av tre barn og unge digitale spill daglig, noe som gir mindre tid til fysisk aktivitet ute.

– Hvis noen sliter med motivasjonen, og heller vil være inne og spille, kan de med VR få fysisk aktivitet med på kjøpet, sier Johansen, som er en av dem som står bak studien.

Der spilte de unge et av de vanligste VR-spillene, Beat Saber, der de slår på klosser som kommer mot dem i takt med musikken i spillet. Middels vanskelighetsgrad tilsvarte rolig gåtur, mens høyere vanskelighetsgrad økte energibruken og ga fysisk aktivitet tilsvarende rolig jogging.

(©NTB)