TEST: Roccat Kulo Stereo - Middels lyd, laber komfort

Etter flere fulltreffere skyter Roccat stang ut med sitt nyeste spillhodesett.

Publisert Sist oppdatert

Vi har tidligere testet flere spillprodukter fra det tyske selskapet Roccat, og vært fra godt til meget godt fornøyd med det vi har fått servert. Da vi testet selskapets første spillmus, Roccat Kone, var det noe av det beste vi hadde spilt med til da.

Denne gangen har vi tatt en titt på et av selskapets spillhodesett. Roccat Kulo er et "on-ear"-hodesett, altså med puter som ligger på selve øret, i stedet for klokker som ligger rundt ørene. For vår del startet problemene allerede der.

LES OGSÅ:

TEST: Roccat Kone - Fulltreff på første forsøk

Roccat har gitt Kulo en design som gjør at det matcher selskapets andre produkter godt. Det er tøft og virker passelig solid. Ulempen er at Kulo ikke ser ut til å være tiltenkt voksne spillere, til det er det nemlig en anelse for trangt. Det som i starten virker som en relativt behagelig opplevelse, blir etter en times tid rett og slett ganske vondt. Hodesettet presser relativt hardt mot ørene, og er du så uheldig å bruker briller, vil du nok aller helst rive av deg hodesettet etter å ha spilt en times tid. Om ikke annet virker byggekvaliteten i det minste å være god. Dette er for så vidt et problem vi har opplevd med hodesett med denne typen design også tidligere, men i Kulos tilfelle er problemet større enn normalt.

Platt lyd

Vi har testet stereoutgaven av Kulo, med vanlige, analoge tilkoblinger, men hodesettet kommer også i en usb-utgave. Den eneste forskjellen på de to er at Roccat Kulo 7.1 USB kommer med et usb-lydkort du kan koble hodesettet til.

Kulo er utstyrt med 40 millimeters elementer. Det er én centimeter mindre enn det som etter hvert ser ut til å ha blitt standard på de fleste spillhodesett. Resultatet er noe spakere lyd, med litt mindre trykk i bassen. Mellomtonen og diskanten er til nød ok, og ikke så balansert som vi kunne ønsket. Resultatet er et hodesett som leverer jevnt over grei nok lyd, men ikke noe mer enn det. Lydbildet egner seg noe bedre til spilling enn til musikk.

Roccat er utstyrt med en god mikrofon som er justerbar, slik at du kan plassere den best mulig foran munnen. Mikronen aktiveres i det du vipper den ned, og er deaktivert når den står rett opp. På ledningen sitter det en enkel volumkontroll.

LES OGSÅ:

TEST: Creative Sound Blaster Tactic3D Sigma - THX-hodetelefoner til spillerne

Konklusjon

Etter å ha testet flere gode produkter fra Roccat tidligere, ble Kulo en liten nedtur. Komforten, i alle fall på undertegnedes relativt normale, voksne skalle, var blant det verre vi har testet. Etter en times tid var det bare å gi opp, og ta av hodesettet.

Når man kombinerer dette med middels god lydkvalitet, blir sluttresultatet naturlig nok relativt svakt. Det er en rekke hodesett i omtrent samme prisklasse som gir mye mer for pengene, både når det gjelder komfort og lydkvalitet. Er du av typen som liker "on-ear" kan for eksempel AKG GHS1 være et alternativ som er verdt å ta en titt på, og som vi kommer med test av.

Om ikke annet har Kulo i det minste tøff design og en god mikrofonen. Det hjelper imidlertid lite når hodesettet ikke egner seg til normalt lange spilløkter – i alle fall ikke om du har en normal, voksen skalle.

LES OGSÅ:

TEST: Corsair Gaming Audio Series SP2500 - Rått, brutalt og velklingende