TEST: Sennheiser PC 360 G4ME - Bedre og dyrere, men er det verdt det?
I sommer forelsket vi oss i Sennheisers relativt rimelige PC 330 G4ME. Nå har vi testet storebroren PC 360 G4ME.
Da vi i sommer testet Sennheisers relativt rimelige spillhodesett PC 330 G4ME, ble vi imponert over den jevnt over gode lyden. Hodesettet hadde god komfort og virket solid og skikkelig. I tillegg leverte det god lyd både fra spill, film og musikk. Og det til godt under tusenlappen. En skikkelig all-rounder til en pen pris, og i en annen klasse enn de fleste andre spillhodesettene i samme prissjikt.
Denne gangen har vi tatt for oss selskapets noe mer avanserte PC 360 G4ME. Veiledende pris for PC 360 G4ME er omtrent det dobbelte av lillebror PC 330, men tar du deg tiden til å lete litt, skal det være mulig å finne dem rett rundt 1 000 kroner.
For de ekstra hundrelappene får du blant annet større og langt mer behagelige klokker. I stedet for kunstkinn er putene på de svakt skråstilte klokkene dekket med stoff, noe vi anser som et langt mer behagelig alternativ. Putene føles mykere mot hodet, samtidig som man ikke blir like svett og klam rundt ørene ved flere timers bruk. Klokkene er så pass dype og store at man skal ha relativt voksne ører før de kommer i klem. Puten i toppen av bøylen er myk og behagelig, og også dekket med stoff. Byggekvaliteten virker å være god.
LES OGSÅ:
I likhet med PC 330 G4ME er det stereolyd som gjelder også her. Hodesettet kobles til via vanlig mini-jack, en for lyd og en for mikrofon. Dermed kan du bruke PC 360 G4ME til annet enn bare pc-en, for eksempel mp3-spillere eller mobiltelefonen. Mikrofonen er plassert på venstre klokke og aktiveres i det du vipper den ned. Ved å vippe den opp igjen slår du av mikrofonen. På høyre klokke har du et hjul som lar deg justere volum.
Lite støydemping
Der lillebror PC 330 G4ME hadde lukkede klokker som sperret ute det meste av støy, er PC 360 utstyrt med metallnetting på klokkene, slik at det meste av lyd slipper inn. Det kan være en fordel om du sitter hjemme eller på jobb og trenger å få med deg om noen snakker til deg. Om du for eksempel er på dataparty for å spille, er det derimot ikke fullt så hendig. Støydempingseffekten er nemlig minimal.
Dette er altså et sett som er beste egnet til hjemmebruk, eller bruk i relativt stille omgivelser. Der vil settet finne seg godt til rette. Lydkvaliteten er et par hakk kvassere og mer definert enn med PC 330. Til spill fungerer settet svært bra, med klar og presis lydgjengivelse. Om ønskelig kan du stille bassen langt opp uten at det byr på problemer, PC 360 G4ME klarer å ta unna det meste. De aller fleste spilltilpassede hodesettene på markedet makter å gi god lyd i spill, selv om det finnes noen unntak. En del kommer imidlertid litt til kort når det gjelder å levere musikk på en overbevisende måte. Det problemet lider ikke dette hodesettet av. Her er det vektlagt både heftig lydeffekter i spill og film, samtidig som musikk leveres i en kvalitet som er på høyde med rene hodetelefoner i samme prisklasse – og kanskje til og med litt dyrere.
LES OGSÅ:
Konklusjon
Sennheiser PC 330 G4ME overbeviste stort da vi testet det i sommer, og vi står fortsatt fast på at det er blant de absolutt beste spillhodesettene i sin prisklasse. Ikke minst fordi det maktet å levere også når det gjaldt musikk.
PC 360 G4ME gjør mye det samme. Lyden er overbevisende til de fleste bruksområder, med klare lydeffekter med skikkelig trykk i spill og film, og klar og definert musikkgjengivelse.
Komforten er svært god, takket være dype og store klokker med stofftrekk. Vi hadde imidlertid gjerne sett at Sennheiser valgte en lignende oppbygging på klokkene som på PC 330. Her er det nemlig minimalt med støydemping, og du vil høre både grafikkortvifter og annen støy i rommet, med mindre du drar lyden litt i overkant opp. Det er for så vidt til å leve med til hjemmebruk, men fungerer langt dårligere i støyete omgivelser. Dette er altså ikke hodesettet for deg som liker å dra på The Gathering i påsken, eller på dataparty hos venner.
Sennheiser PC 360 G4ME slår lillebror PC 330 på komfort, og er også hakket bedre når det gjelder lydkvalitet. Vi er imidlertid ikke helt sikre på om det er verdt nesten dobbelt pris. Det finnes også andre alternativer i samme prisklasse som kan være verdt en titt, for eksempel Logitech G35 og Corsair HS1. Da får du gjerne hodesett som i tillegg har støtte for kringlyd via Dolby Headphone.
LES OGSÅ: