Småklipp fra it-bransjen
Les dagens nyheter om Unwire og Inmodo, Platon, Friprogsenteret og Projectplace.
Uniwire kjøper Inmodo
Danske Unwire kjøper det svenske ebillett- og valideringsselskapet Inmodo, vil bli størst på mobile betalingsløsninger i Europa.
- Mange konklurrerer om å bli størst innen mobile betalingen. Med kjøpet av Inmodo tar vi et stort steg mot å nå våre ambisiøse vekstmål, sier Gregor Bieler, administrerende direktør i Unwire og tidligere Paypal-sjef.
Unwire og Inmodo utvikler og leverer løsninger for mobile billett-, rabattkupong- og betalingsløsninger til banker, detaljhandel, transport og telekom, og behandler betalingstransaksjoner for over en milliard kroner hvert år.
- Vår markedsposisjon er unik. Vi er i forretningsmarkedet, og dermed ikke i konkurranse med store og mer forbrukerrettede aktører som Google og PayPal, sier Bieler.
Oppkjøpet gir Unwire tilgang til Inmodos valideringsteknologi som OSV (One Stop Validation), som gjør det mulig å lese og validere alle typer billetter på en flerfunksjonsskanner som leser optiske billetter (tekst- og strekkoder), i tillegg til induktive billetter som RFID og NFC.
- Det har en egenverdi å kunne tilby markedet komplette og plattformuavhengige tjenester som omfatter hele verdikjeden fra ordre, betaling, leveranse og validering av mobile dokumenter. Vi skal i fellesskap fremme denne verdien, og gjennom det tjene markedet, sier Jacob Weitman, direktør i Inmodo.
IM-konferanse i Oslo
Nordens største Information Management-konferanse (IM) ble nylig avholdt i Oslo. Arrangøren, konsulentselskapet Platon, melder om 230 deltakere og 15 sponsende programvareleverandører.
- Etter en lang og relativt stabil periode, står Information Management overfor store forandringer i kommende år. Flere av disse endringene kan oppsummeres med begrepet ”Big Data”, som beskriver de utfordringene og mulighetene som ligger i de eksponentielt økende datamengdene, fra nye interne og eksterne datakilde, sier Andreas Brattlund Klein, administrerende direktør i Platon Norge.
Programmet for årets konferanse bestod av foredrag innen områdene Business Inteligence (BI), Master Data Managment, Performance Managment og nye trender innen IM.
I tillegg ble det erfaringsutveksling via presentasjon av kundecaser fra organisasjoner som Skatteetaten, Hafslund, NAV og Sparebank1.
Friprogsenteret får leve
Nasjonalt kompetansesenter for fri programvare, bedre kjent som Friprogsenteret, er et uavhengig kompetansesenter for fri programvare.
Senteret er statlig finansiert, og skal bistå offentlig sektor og privat næringsliv med å ta i bruk og utvikle fri programvare i it-løsningene sine.
I sommer fikk Friprogsenteret beskjed om at de ikke ville få penger til å fortsette. Men nå har regjeringen snudd, og finansierer senteret med ferske 4,5 millioner kroner.
Sosialt på prosjektkonferansen Project 2012
Årets prosjektkonferanse går av stabelen i dag 10. oktober på Oslo Kongresssenter. Den arrangeres av Dataforeningen i samarbeid med Norsk Senter for Prosjektledelse.
I år er temaet standardisering versus kreativitet.
Som i fjor er svenske Projectplace på plass som sponsor, og skal utfordre prosjektledere- og medarbeidere med sin sosiale tilnærming til prosjektarbeid, og ligger på den kreative siden av konferansens røde tråd.
- Moderne prosjektsamhandling i dag dreier seg om å skape og utløse motivasjon, glede og energi innenfor prosjektets definerte rammer, sier Arild Falck, Norgessjef i Projectplace.
Det får man til blant annet ved bruk av mobile og sosiale prosjektverktøy som engasjerer medarbeidere, kunder og partnere til å arbeide og samhandle sammen, mener han.
- Mange fremtidsrettede virksomheter liker å se på seg selv som "sosiale organisasjoner". Men, det er ikke nok å ha en Facebook-side eller bruke et chat-verktøy for å prate sammen på kontoret. Å være en sosial organisasjon - en fullkommen Social Business - innebærer en virksomhetskultur bygget på åpenhet, samhandling og innovasjon, sier Falck.