TEST | Lightspeed G515 TKL:

SPILLTASTATUR: G515 LIGHTSPEED TKL er et nytt trådløst spilltastatur fra Logitech, men det fungerer også ypperlig til skole eller jobb. (Alle foto: Marius Henriksen)

Mer enn bare et gaming-tastatur

Logitech har kommet med et budsjettvennlig mekanisk tastatur som kan fungere like greit til jobb som til gaming. 

Publisert Sist oppdatert

G515 LIGHTSPEED TKL er et nytt trådløst spilltastatur fra Logitech.

I selve pakken får man som forventet: en enkel adapter fra USB-A til USB-C, en USB-C til USB-C-ladekabel, og en Lightspeed-adapter. 

Nå til selve tastaturet: det har et fint og elegant utseende som er både minimalistisk og estetisk, i hvert fall i den litt retro hvit/grå fargen jeg har fått tilsendt. Tastaturet er laget av plast, men kvaliteten føles god. Tastaturet er relativt tynt, men samtidig forholdsvis stort i bredden, uten å gå på akkord med plassen. Derfor er dette tastaturet enkelt å ta med seg når det trengs. 

Funksjoner 

Lightspeed G515 TKL har alle Logitechs nye funksjoner, inkludert trimode-tilkobling, rask trådløs tilkobling: 2,4 GHz via en sender, Bluetooth, eller kabel. 

Logitech har endelig integrert dobbeltskudd PBT-taster, som er flott. Tastene er myke og gode å taste på, og lager relativt lite lyd. På undersiden har vi også to forskjellige tastaturføtter på både 4 og 8 grader, som gjør tastaturet enkelt å skrive på. G515 har også lysende RGB-taster som lyser opp bra, og med Logitech-appen kan få mange forskjellige lysmoduser. 

TYNN: Det er en god størrelse på G515.

Alt i alt 

Her har vi et solid tastatur som gjør alt du trenger, uten å være for prangende. Tastaturet er laget for deg som vil ha et solid tastatur til skriving og jobb, som du også lett kan hoppe inn i et spill med. Tastaturet tilbyr kanskje ikke alle funksjoner som et gaming-tastatur kan ha, men det er et mer lavprofil tastatur med det nødvendigste - og litt til. 

Tastaturet kommer til en relativt god pris, på rundt 1700 kr. Det er ikke ille med tanke på hva du får. Alt i alt vil jeg si at G515 et bra tastatur for deg som vil ha et enkelt, men solid tastatur som du både kan game og jobbe på.