NYHETER:

Petter Worum Daling, produktspesialist i Samsung Electronics Norge. (Foto: Frank Johnsen)
NYE MODELLER: Petter Worum Daling, produktspesialist i Samsung Electronics Norge, viser frem de nye brettbare Galaxy Z Fold6 og Galaxy Flip6. (Foto: Frank Johnsen)

Stor utrulling fra Samsung

Massiv satsing på kunstig intelligens i alle enheter og i mange funksjoner.

Publisert Sist oppdatert

De nye telefon-modellene er Galaxy Z Fold6 og Galaxy Z Flip6, begge foldbare – en som en bok og en som en pudderdåse. Altså på langs og tvers. Som navnene tilsier er de sjette generasjon av mobiler som kan brettes. I tillegg er de nå utstyrt med Samsungs Galaxy AI for oversettelse, kreative funksjoner og redigering av bilder.

Begge telefonene har full skjerm på innsiden og en halv skjerm på utsiden. Det er jo ikke noe nytt. Men det er gjort endringer som finpusser designet. Filp6 er fortsatt litt stor, men er noe krympet siden forrige modell, uten å redusere størrelsen på skjermen. Hverken den «vanlige» mobilskjermen på utsiden eller den nettbrett-store på innsiden.

Noen vil kanskje protestere mot å kalle den et nettbrett. Det får så være, den erstatter fint et nettbrett for meg. Skjermene er gode – med høy oppløsning og lysstyrke.

Det samme gjelder skjermene på Flip6, og ikke minst på de nye smartklokkene.

Helse og atter helse

Når det gjelder disse klokkene, er det helt klart at det er helse og sunnhet som er i fokus. Galaxy Watch7 er en forbedret utgave av tidligere modeller, mens Galaxy Watch Ultra i tillegg er proppfull av apper og funksjoner for trening.

I tillegg til klokkene lanserer Samsung også Galaxy Ring, som kan benyttes alene mot mobilen, eller kan samhandle med Watch-klokkene for enda mer nøyaktige helsedata.

Samsung lansering i juli 2024. Galaxy Z Fold6 og Flip6. Galaxy Watch, Galaxy Ring og Galaxy Buds.
Foto: Samsung
LANSERING: Juli-slippet til Samsung består av to nye foldetelefoner, tre smartklokker og to sett ørepropper. (Foto: Samsung)

Også klokkene er utstyrt med kunstig intelligens for en rekke funksjoner og forbedringer. Jeg har ikke testet dem, men jeg har sett dem, og i første rekke er det designet og det ytre som imponerer. Ikke minst gode skjermer, som på Watch Ultra er på 3000 nits. I tillegg er den IP68-sertifisert, så den kan du bruke når du trener triatlon. Du trenger heller ikke ta den av i dusjen etterpå.

Kunstig intelligens

Som nevnt, er det Galaxy AI som er tatt i bruk for alt det er verdt. Spesielt interessant er muligheten til å ta opp, transkribere og eksportere lyd med AI i Samsung Notes, noe som kan spare tid under møter eller intervjuer.

For kreativt arbeid og markedsføring muliggjør Galaxy AI Sketch to Image, en måte å be Gemini om å generere bilder basert på en tegning du har laget. Du kan også skissere på bilder, og deretter gjøre fotorealistiske endringer i dem med AI. Galaxy AI vil foreslå hvordan du kan forestille deg bilder på nytt.

Du kan også sette ring rundt en tekst eller i et bilde og bruke AI til å søke etter eller redigere objektet. Dette er en funksjon basert på Googles Gemini AIs Circle to search.

Avansert og dyrt

Ingen tvil om at det er svært avansert teknologi i Samsungs nye modeller, både når det gjelder maskinvare og programvare.

Det må da ha en nedside? Ja, prisen. Samsung Galaxy Z Fold6 har en startpris på 23.000, Flip6 starter på 16.000. Modellene med større minne koster mer. Dette ser imidlertid ikke ut til å hindre de som virkelig vil skille seg ut, eller anskaffe noe av tidens mest avanserte stykke teknologi til å ha i lommen. Eller vesken.

Du kan lese mer om nyhetene med tekniske detaljer i denne pressemeldingen fra Samsung.