TEST | Logi G309:

LITEN OG LETT: Den nye gaming-musen fra Logitech har fått navnet Logi G309. Her er det lite ergonomi å spore, og musen føles i minste laget under hånden. (Alle foto: Marius Henriksen)

Ny mus i Logitechs G-serie

Logitech lanserte nylig en ny mus i gaming-serien G. Logi G309 er relativt enkel. Er den derfor verdt prisen på rett under 1000 kroner?

Publisert Sist oppdatert

Logi G309 kommer i en enkel emballasje. Du får med en USB-C til USB-A-kabel og et par klistremerker for bedre grep. 

Musen er utrolig lett, med en vekt på rundt 64 gram uten batteri, og 84 gram med. Den bruker AA-batteri, noe som følger med i pakken. 

G309 har ikke det mest ergonomiske designet vi har vært borti, og sitter derfor ikke perfekt i hånden. For undertegnede føles den litt liten. Dette er enkel mus, som ikke forstyrrer designoppsettet på kontoret eller gamingbordet. 

Funksjoner 

G309 inkluderer de fleste funksjonene Logitech tilbyr i sine mus. Den har blant annet de hybride optisk-mekaniske bryterne, Lightforce switches, og den raske trådløse teknologien Lightspeed. 

Musen støtter opptil fem innebygde minneprofiler og er utstyrt med PTFE-føtter for minimal friksjon. 

Batterilevetiden varierer avhengig av bruk og drift, men musen kan nå opptil 300 timer med konstant bevegelse ved bruk av Lightspeed, og over 600 timer med Bluetooth. Den bruker Hero 25K-sensoren, som har en oppløsning fra 100 til 25 600 DPI, og gir en maksimal akselerasjon på over 40G og en topphastighet på over 400 IPS. 

Musen er med andre ord proppet full med funksjoner, og med Logitech PowerPlay kan du til og med lade musen mens du bruker den - noe som gir deg nesten evig batterilevetid. 

Alt i alt 

Musen sitter på ingen måte dårlig i hånden, men vil du ha noe ergonomisk finnes det bedre alternativer.

Dette er en mus med mange solide funksjoner som vil dekke de fleste behov, enten du bruker den på kontoret eller til gaming. Musen sitter på ingen måte dårlig i hånden, men vil du ha noe ergonomisk finnes det bedre alternativer. Musen har et noe enkelt design. Personlig savner jeg RGB-belysning, men dette er en smakssak. Med en pris på 990 kroner synes jeg G309 er noe stiv i prisen med tanke på hva du får for pengene. Til tross for dette er G309 en solid mus som fungerer godt til det du trenger, selv om den ikke er like iøynefallende som noen av konkurrentene.