TEST: 

UNIKE FUNKSJONER: Den store skjermen er bare begynnelsen. Denne konsollen har mye å tilby. (Foto: produsenten)

En unik tilnærming til bølgen av håndholdte gaming pc-er

Lenovo Legion Go: Lenovo har kastet seg på bølgen av håndholdte pc-er. Holder den mål i forhold til konkurrentene?

Publisert Sist oppdatert

De siste årene har gamingmarkedet opplevd betydelig vekst innen håndholdte gaming-enheter, spesielt etter suksessen til Valve's Steam Deck. Dette har ført til at ulike selskaper som Asus og Onexplayer har lansert sine egne håndholdte gaming-PCer. Nå har også Lenovo kastet seg på den nye bølgen av håndholdte pc-er, men er Lenovo Legion Go en verdig motstander?

Unboxing og førsteinntrykk 

Unboxing-opplevelsen er relativt enkel: Vedlagt følger konsollen selv, en 60 watts USB-C-lader og en enkel, men nødvendig bæreveske. Med konsollen følger også en base som magnetisk kobles til undersiden av kontrollen til høyre, slik at du kan bruke kontrollene som mus og tastatur. 

Det første som slår meg er den uventet store 8,8-tommers skjermen. Den er betydelig større enn konkurrentenes håndholdte pc-er. På grunn av det store displayet føles konsollen relativt tung i forhold til andre enheter på markedet. Selv med den ekstra vekten er den fortsatt komfortabel å holde, men det kan bli noe anstrengende etter noen minutter.

Unik vri 

AVTAGBARE: Kontrollene på Lenovo Legion Go er avtagbare og kan brukes trådløst. (Foto: Marius Henriksen)

Den store skjermen er bare begynnelsen. Denne konsollen har mye å tilby. I motsetning til konkurrentene har Lenovo Legion Go noen unike funksjoner. Kontrollene er avtagbare, på linje med Nintendo Switch, slik at de kan brukes trådløst. 

På baksiden av konsollen finner du en justerbar støtte, som gjør at du kan plassere skjermen slik du ønsker. I tillegg kan kontrollbasen festes til en av kontrollerne, slik at du kan bruke den ene som mus og den andre som tastatur i "FPS-modus." Disse funksjonene fungerer godt.

Praktiske begrensninger 

Selv om konsollen kommer med flere innovative ideer, opplever jeg noen utfordringer med brukervennligheten. 

For det første tar det litt tid å bli vant til systemet, spesielt hvis du ikke har erfaring med denne typen pc.

Lenovo Legion bruker også en full desktop Windows 11, som kanskje ikke er det mest optimale operativsystemet for en håndholdt enhet, og det kan føles litt klumsete til tider. Jeg opplevde også ofte problemer med kontrollene, spesielt når jeg skrudde av pc-en eller gikk ut av applikasjonen. 

Kontrollene reagerte ikke alltid i spill, og det var vanskelig å koble dem til igjen. På den annen side fungerte "FPS"-modusen uten problemer. Det er også viktig å være klar over at slike enheter ikke har lang batterilevetid. Her er Legion Go intet unntak - med rundt 2-3 timers batterilevetid, på høy ytelse. 

Ytelse 

I Lenovo Legion Pro får du en kraftig håndholdt pc med Asus Z1 Extreme-chip, som er en av de beste brikkene du kan få i en håndholdt gaming-konsoll. Du vil ikke ha problemer med å spille AAA-spill på høye innstillinger. Spill som Fortnite og Valorant kan kjøre med vel over 100 fps. Den nydelige IPS-skjermen på 2560 x 1440 fungerer også utmerket for spill. Med en oppdateringsfrekvens på 144Hz så føles alt smidig ut. 

Alt dette, sammen med to imponerende stereohøytalere som bidrar med god og høy lyd, gir en god gaming opplevelse. 

 Alt i alt 

Lenovo Legion Go tar en unik tilnærming til den nye bølgen av håndholdte gaming pc-er.

GODKJENT: En solid gaming-pc med fremragende ytelse og spennende funksjoner. (Foto: Marius Henriksen)

Først vil jeg si at Lenovo har gjort en solid jobb med å introdusere noen nye elementer i forhold til konkurrentene. Det er imidlertid fortsatt rom for forbedring, spesielt når det gjelder å optimalisere operativsystemet, noe Steam Deck har gjort med sitt Steam OS. Til tross for dette er Lenovo Legion Go en imponerende enhet med friske funksjoner og kraftig ytelse, spesielt med tanke på prisen, som ligger på rundt 9000 kr. 

Alt i alt er dette en solid gaming-pc med fremragende ytelse og noen spennende nye funksjoner.