TEST: TRÅDLØSE ØREPLUGGER
Solide plugger, men én tar topp-plasseringen
Hvordan måler ørepluggene fra Samsung, Google og Huawei opp mot hverandre? Ikke helt like, skal det vise seg.
Vi har testet Samsung Galaxy Buds2 Pro, Google Pixel Buds Pro og Huawei Freebuds Pro 2, som alle er trådløse øreplugger lansert i høst.
Design
Designmessig har de tre selskapene gått i forskjellige retninger.
Huawei: Disse har det mest uvanlige designet av de tre. Der trenden heller mot matte silikon-overflater ellers, er boksen både matt og glatt, med et slags innlegg av metallisk grå som speiler. Pluggene ligner på en slags stål-grå mini-earpods, der de er lange kontra de andre testernes korte/runde design. Disse finnes også i en slags isblå.
Samsung: Pen og dempet lavendel-farge med en matt tekstur på alle komponenter. En firkantet boks med runde hjørner, som pluggene er lett å putte inn i. Disse kommer også i hvit eller lysesvart.
Google: Der Samsung er lav og boksete, og Huawei avlang, har Google bygget i høyden på boksen. Det ser ut som et egg. Selve fargen er ikke spesielt spennende, enten svart eller en svakt gul hvitfarge, som nok passer med fargene på den nyeste Pixel-modellen.
Komfort / passform
Huawei: Jeg har så lyst til å like disse, men passformen skuffer. Jeg prøver, i ukesvis, å bytte på størrelsen på gummi-pluggene og å snu retningen jeg setter pluggene, men ingenting fungerer. De satt greit i begynnelsen, men det varte knapt en uke før jeg måtte legge disse på hylla. Av de tre har disse dårligst komfort.
Samsung: Disse sitter godt og komfortabelt i begynnelsen, men etter et par dagers bruk begynner de å falle ut. Jeg bytter størrelse på gummipluggene uten hell, de faller fremdeles ut. Komfortable er de, og bekjente sier til kontrast at deres plugger sitter som støpt.
Google: Disse har best passform av de ulike proppene, men det skal ikke så mye til. De sitter i alt fra 10 minutter til flere timer. Jeg må passe på at de ikke blir svette, og da er de stort sett på plass i ørene.
Kontroller
Huawei: Fordi pluggene sitter så dårlig, kommer det en følgefeil: jeg dytter stadig på pluggene så de ikke skal falle ut, og dermed aktiverer jeg flere av kontrollene. De var i utgangspunktet ikke så intuitive i bruk, med både opp og ned “sveip” for volum, samt styring av noise-cancelling og pause/neste/forrige.
Ironisk nok klarer jeg alltid å skru av musikken ved uhell når jeg dytter pluggene på plass, men sjedent å skru på musikken igjen når jeg faktisk forsøker meg på det. Sveipe-metoden er heller ikke så stabil, som kan føre til ubehagelig økning i volum.
Samsung: Noe bedre enn Huawei, men fremdeles ikke noe høydare. De er enkle å dytte på ved uhell, og jeg skrur av og på noise cancelling ofte.
Google: Disse kontrollene er de mest pålitelige av de tre. Stort sett gjør den hva jeg prøver på, det er intuitivt å forstå hva ulike bevegelser gjør, og det er lite uhells-trykking. Her er det også litt uhell med aktivering av noise cancelling, men sjeldnere enn de andre modellene.
Lyd
Alle tre presterer godt på noise cancelling og ambient surroundings. Det er et klart steg opp fra Huawei og til de andre to hva gjelder lyd - Huawei når ikke helt opp når de to andre er såpass imponerende som de er. I utgangspunktet er lyden ok, om noe tynn, det er bare at hoppet opp til de andre blir for høyt.
Både fra Google og Samsung får du et rikt lydbilde som gir god bass og diskant, vi er fornøyde med begge to. Samsung er hakket bedre: lydbildet er mer nyansert og tydelig.
Annet
Google sier deres plugger skal ha 11 timer batteritid og med etuiet 31 timer, og det er en god estimering. Det er såpass med levetid på disse at jeg knapt husker å ha ladet dem. Samsung har angivelig 38 timer i boksen, noe vi ikke har fått testet fullt ut. Huawei sier de har 30 timer i boksen, men kun 4 timer på pluggene. Det er lavest av alle.
Prismessig kan du spare 3-400 kroner på Huawei, mens Samsung og Google ligger og vaker mellom 2100-2300 kroner.
Så hvem vinner?
Når jeg har prøvd alle tre, vet jeg ikke om jeg ville kjøpt Huawei sine, fordi det på 300-400 kroner skjer ganske mye med lyd, passform og batteri (estetikken er vel en smakssak, men de andre pluggene har en bedre følelse og kvalitet).
Av toppmodellene er Samsung en klar vinner her. Designet er pent og ryddig, materialet er deilig, lyden er god og dersom de passer, sitter pluggene godt. For meg, som må ta til takke med pluggene som faktisk passer (Google), er det ingen sutring: de er en solid og god nummer to.