TEST | Pixel Buds Pro 2:

STORE ENDRINGER: I den nye lanseringen til Google har vi sett flere nye og oppgraderte versjoner av tidligere produkter, som for eksempel de nye Pixel 9-telefonene og Pixel Watch 3. Et av produktene som kanskje har endret seg mest fra tidligere iterasjoner, er de nye Pixel Buds Pro 2. (Foto: Marius Henriksen)

Er de nye og oppdaterte øreproppene fra Google verdt prisen?

Google Pixel Buds 2 har blitt smalere og lettere, og har fått flere oppgraderte funksjoner.

Publisert

I den nye lanseringen til Google har vi sett flere nye og oppgraderte versjoner av tidligere produkter, som for eksempel de nye Pixel 9-telefonene og Pixel Watch 3. 

Et av produktene som kanskje har endret seg mest fra tidligere iterasjoner, er de nye Pixel Buds Pro 2. Disse har blitt smalere og lettere enn noen gang, og de har fått flere oppgraderte funksjoner. 

Førsteinntrykk 

Ved første øyekast er øreproppene veldig like den første versjonen. De har likevel blitt hele 27 prosent mindre og 24 prosent lettere enn forgjengeren. Det er ganske imponerende at de har klart å klemme all teknologien fra forgjengeren inn i en så liten størrelse. 

Etuiet har fortsatt det samme unike designet, dette minner mye om et lite egg med en svart stripe der du åpner det. Selve øreproppene har også fått et nytt design, med vingetupper for bedre grep i ørene. De sitter også bedre i øret, takket være den mindre størrelsen og de nye øretuppene. Dette gjør dem svært godt egnet til trening, her er det ikke noe som faller ut. Du har også mulighet til å bytte til ulike størrelser på øretuppene: XS, S, M og L. 

Funksjoner og ytelse 

Øreproppene har fått en imponerende maskinvareoppgradering - ikke bare utvendig, men også innvendig. Blant annet har de nå Bluetooth 5.4, nye spesialtilpassede 11 mm drivere og forbedrede støykontrollfunksjoner. 

Øreproppene har fått en imponerende maskinvareoppgradering - ikke bare utvendig, men også innvendig.

Ifølge Google har de fått dobbelt så sterk støyreduksjon som fjorårets modell. Det er nok en liten overdrivelse, men det skal sies at støyreduksjonen har blitt merkbart bedre, og blokkerer mye av de uønskede lydene rundt deg. 

En annen ting jeg la merke til, er at lyddempingen føles veldig «smooth». De føles lettere å ha i ørene enn andre ørepropper, noe som er positivt. De har en av de bedre lydisolasjonene jeg har opplevd, men når fortsatt ikke helt opp til de beste - som Bose og AirPods Pro. Transparent-modusen er også imponerende, og du kan høre omgivelsene klart og tydelig. Denne modusen på proppende er blant den beste jeg har prøvd.

Lyd 

De nye Pixel Buds Pro 2 har også fått oppdateringer når det gjelder lyden, takket være de nye 11 mm driverne. De har gode lave og mellomtonefrekvenser, og en solid bass med god instrumentseparasjon. 

Lydbildet kan av og til føles litt innelukket. Selve lydkvaliteten er veldig bra, og øreproppene tilbyr også mange tilpasningsmuligheter for lydopplevelsen. For eksempel kan du tilpasse berøringskontrollene slik at du kan sveipe for å justere volumet, trykke for å bytte sanger, aktivere stemmeassistenten eller justere støyreduksjonen. 

Du har også en EQ-funksjon som lar deg tilpasse lydprofilen etter din egen preferanse, samt romlig lyd som gir en 3D-effekt, slik at musikken føles som om den omgir deg, spesielt med hodesporing aktivert. 

En funksjon som skiller seg ut fra andre ørepropper, er «hørsels-velvære», som hjelper deg med å utvikle bedre lyttevaner. Den overvåker lydnivået og eksponeringstiden for å forebygge hørselsskader. Dette kan være spesielt nyttig for deg som lytter mye til musikk og ønsker å ta vare på hørselen. Du kan også oversette språk direkte fra øreproppene med funksjonen «Live Translate», som kan være veldig praktisk. 

Alt i alt 

Dette er et imponerende par ørepropper som har bygget videre på det som var bra med forgjengeren, samtidig som de har rettet opp i noen svakheter. 

Lydkvaliteten er god, selv om den kanskje ikke er helt på topp. Det samme gjelder støykanselleringen, som er imponerende, men det mangler justerbare nivåer for støydemping - noe som er litt rart med tanke på at Google hevder at disse øreproppene er smartere enn noen gang på grunn av den nye Tensor A1-brikken. 

Til tross for dette er øreproppene fortsatt veldig gode, med en solid passform og god lydkvalitet. Batterilevetiden er imponerende, med opptil 30 timer totalt, hvor du får rundt 6 til 8 timer fra selve øreproppene. 

Hvis du er ute etter et par ørepropper med generelt gode funksjoner og god passform, og om «hørselsvelvære» eller «Live Translate» kan være noe for deg - så kan jeg anbefale disse. De kommer til en pris på rundt 2999 kr. Det synes jeg de er verdt.