Elegant allrounder-klokke for Google-entusiastene
Google Pixel 2 er første av Googles klokker som kommer til Norge, og det gjør den med et brak.
Den første Pixel-klokken kom i fjor, og med lanseringen av Pixel 2 får også nordmenn være med på moroa.
Computerworld var tilstede på Made by Google-arrangementet i Oslo, der Google viste frem nyvinningene i hele Pixel-serien.
Siden vi ikke har testet Pixel 1, ser vi til Fitbit for noe sammenligning. De ble i 2021 kjøpt opp av Google, og mye av den samme teknologien ligger innbakt på Google-klokkene.
I fjor kom Fitbit med Sense 3 og Versa 4, som på mange måter var et varsko for Fitbits død. Det var færre istedenfor flere funksjoner, pulsmålingen var upålitelig og mange brukere opplevde brannsår fra klokken. I tillegg var reimen som fulgte med i et materiale som føles litt slimete. Dermed er det fint å se at Google Pixel 2 har mange av tingene vi savnet i Fitbits siste satsninger.
Elegant design
Førsteinntrykket er at dette er en pen, om noe tung klokke. Med sitt runde design skiller den seg fra både Fitbit og Apple Watch, og den fullstendig rund og litt mindre sammenlignet med Samsungs smått ovale design.
Pixel Watch 2 kommer i fire fargekombinasjoner: polert sølv/bay, polert sølv/porcelain, matt sort/obsidian og rose/hassel. I tillegg finnes det et omfattende utvalg av tilbehør, som de nye Metal Slim- og Active Sport-remmene, slik at du enkelt kan style klokken slik at den passer stilen din både i og utenfor treningsstudioet.
Pixel 2 kommer med alle de samme helse-funksjonene som Fitbit, noe vi skrev mer om i fjor. For dem som ønsker temperaturmåling, stressmåling med mer så er dette grei funksjonalitet, men vi tenker den har godt av modning i årene som kommer. Særlig stressmålingen er litt hit or miss, og vi får personlig ikke noe vettug informasjon fra den.
God pulsmåling
Fra Pixel 1 til 2 skal pulsmålingen være 46 prosent bedre. Ved hjelp av den vitenskapelige metoden «pulsmåleren på spinningklokken» og «følelsen av intensitet i kroppen» måler vi så godt vi kan.
Hvis vi sammenligner med Fitbit er forbedringen umiddelbar. Pixel 2 har null problemer med å holde følge i intervall-økter der pulsen øker kjapt og mye. Den følger ikke like godt med når vi går ned i intensitet igjen, eller så er vi bare bedre trent enn vi trodde (en hyggelig tanke). Etter noen flere økter ser vi kanskje en mellomting – for det er sjeldent mer enn plussminus 2 pulsslag mellom Fitbit og sykkelpulsmåleren.
Spotify-integrasjonen er også kjekk å ha, særlig med mulighet for offline-spilling og direkte kobling til bluetooth-enheter fra selve klokka. Det er en sikkerhetsfunksjon på klokka, Safety Check, der du kan stille inn en timer for å sende pårørende informasjon om at du er ok når du har bekreftet det selv, eller Emergency Sharing-funksjonen som gir dine pårørende tilgang til å se nøyaktig hvor du er på et gitt tidspunkt. Det er dog mer aktuelt for noen som går mer i fjellet eller er mer ute på nattestid enn det vi selv er. Totalinntrykket fra andre anmeldelser er at dette er en greit utført funksjonalitet.
Savner integrering
Vi skulle ønske Pixel 2 kunne brukes også med IOS. Det er ikke noe uvanlig at et merke begrenser klokken til sine egne systemer, men i dette tilfellet bruker man kun Pixel Watch-appen til første integrering og så er det Fitbit-appen som gjelder.
Pixel 2 kan brukes med alle mobiler med Android 8 eller nyere varianter, men appen for klokka gjør ingenting spesielt – det er i Fitbit-appen magien skjer. Og den fungerer jo med IOS, så at Pixel 2 ikke gjør det er et lite irritasjonsmoment når klokka ellers er så god.
Batteri? Nja, tja
Vi er ikke helt overbevist på batterifronten. Det går ikke mer enn to døgn før klokka er tom for juice, og det er for en ganske moderat klokkebruker. Det gir én treningsøkt og et par gåturer, samt søvnmåling. Det er kun én gang batteriet varer lenger, og det er når vi glemmer ta den på og går et døgn uten. Men selv da sjekker vi klokken til skarve 4 prosent batteri. For noen som er vant med den lange levetiden til Fitbit og Garmin, er det litt sørgelig.
På den positive siden tar det rundt en time å lade batteriet helt opp, og de andre smartklokkene er ikke noe bedre – Samsungs nyeste varer rundt et døgn, og Apple (som også sier batteriet ikke er en prioritering) gir rundt 18 timers bruk. Så kanskje vi bare må venne oss til å lade på sengekanten. Skal vi tro The Verge sin anmeldelse, er det stor forbedring fra Pixel 1 til Pixel 2 og for dem som ønsker en smart smartklokke er dette godt nok.
For Pixel 2 med wifi må du ut med 4590 kroner, og med LTE blir det 5190 kroner. Selv om enkelte av de andre flagship-smartklokkene er i lignende prisklasse, kan du få langt mer funksjon for langt mindre penger hvis du ønsker det.