TEST | Sonos Ace:
Dette er Sonos første par med hodetelefoner
Det anerkjente lydkompaniet, kjent for sine høyttalere og soundbarer av høy kvalitet, har endelig kommet med et par lydkansellerende hodetelefoner.
Sonos Ace kommer i en premium pakning der du får med en USB-C til USB-C-ladekabel og en USB-C til 3,5 mm lydkabel. I tillegg følger det med et etui, laget i resirkulert materiale, til hodetelefonene.
Førsteinntrykk
Det første jeg merket var at hodetelefonene hadde en god vekt, verken for tunge eller lette. Selve hodetelefonene er laget av en plastikk som gir en føles av høy kvalitet og bidrar til at de ikke blir for tunge. Ørekoppene er laget av minneskum som både er komfortabelt og svært lydisolerende. De blir likevel raskt klamme og svette i varmere vær.
Hodetelefonene har en lignende justering som AirPods Max og kan tilpasses både store og små hoder. På sidene har vi fysiske knapper som alltid er verdsatt: en volumkontroll for å kontrollere musikk og volum, en av/på-knapp og en ANC/transparency-knapp.
Funksjoner
Disse premium hodetelefonene er proppfulle av funksjoner med alt du kan trenge. Først og fremst er lydkanselleringen utrolig bra, og blant det beste du kan få tak i. Sonos Ace kansellerer nesten alle uønskede omgivelseslyder.
Transparency-modusen er også utrolig bra og er blant det beste du kan få i et par over-ear hodetelefoner. Surround-lyden lar deg lytte til musikk som om den spilles i samme rom. Multipunkt-tilkobling støttes også, slik at du kan bytte mellom flere enheter raskt og enkelt. Selve lydkvaliteten er solid, med god bass og klare høye og lave toner. Selve Sonos-appen, som har vært i dårlig vær ettersom den var "uferdig", har jeg heller ikke hatt noen problemer med. I appen kan du kan justere EQ, skru på forskjellige lydmoduser og så videre. Fortsatt har appen litt å forbedre, men jeg vil ikke si at det mangler noe som ødelegger selve lytteopplevelsen. Batterilevetiden er også solid, med opptil 30 timer lyttetid (rundt 24 timer med lydkansellering/transparency-modus). Hodetelefonene har ingen offisiell IPX-vurdering, men skal kunne tåle litt lettere regn og fuktighet.
Alt i alt
Er Sonos første hodetelefoner verdt prisen på 5400 kr? Ja, jeg synes det.
Her har vi et par suverene hodetelefoner som gir et godt førsteinntrykk. Disse er, i likhet med AirPods Max, på den dyrere siden av forbrukerhodetelefoner. Jeg vil likevel si at hodetelefonene fra Sonos er hakket bedre enn konkurrentene fra Sony og Bose, som kun er en brøkdel billigere.
Er Sonos første hodetelefoner verdt prisen på 5400 kr? Ja, jeg synes det.