TEST | Huawei Watch GT 5 Pro:

24/7: Huawei Watch GT 5 Pro er en klokke som kan brukes både til hverdag og til fest. Og selvfølgelig også til trening. (Foto: Huawei)

Prangende nyhet fra Huawei

Vi har testet den nyeste pro-versjonen av Huaweis GT-klokker. 

Publisert Sist oppdatert

Så fin klokke du har.

Dette er en setning jeg har hørt flere ganger den siste tiden. På armen har jeg en Huawei Watch GT 5 Pro. 

Utseendemessig har GT-serien fra Huawei fått en real oppgradering: Der Huawei Watch GT 4 var en enklere og mer klassisk klokke, er GT 5 noe mer prangende.

Watch GT 5-serien kommer i to størrelser – 46 mm og 41/42 mm. 

46 mm Pro-modellen har en kropp av titan, mens 41/42 mm Pro-modellen kommer med en urkasse laget av nanocrystal keramikk. Selve rammen er hvit, men både den – og kronen – er polert med gullblad-fasetter.

Selve urskiven er beskyttet av ripesikkert safirglass, mens reimen er i samme materiale som urkassen. Den er enkel å justere, slik at klokken sitter godt på armen. Klokken veier 30,8 gram, og er behagelig å ha på seg. Jeg sliter minimalt med at klokken blir klam og irriterende.

Dette er med andre ord en klokke du kan bruke 24/7. Både til hverdags og til fest. Og selvfølgelig også til trening ...

Innhold

INNHOLD: Her er det uante muligheter. (Foto: Stine Marie Hagen)

Huawei Watch GT 5 Pro har over 100 treningsmoduser innebygd, og er derfor en meget god treningsvenn – uansett om du foretrekker løping, fitness, hoppetau, golf, fjellturer, triatlon, langrenn ... Ja, listen er lang. Klokken er utstyrt med GPS, slik at det er enkelt å holde oversikt over hvilke ruter du for eksempel har syklet eller jogget. Med en vanntetthet på 5 ATM, kan du fint benytte klokken i dusjen – eller under svømmeturen. Pro-modellene har også støtte for fridykking ned til 40 meter.

Det er flere nye funksjoner i GT 5-serien. Nytt av året er bruken av AI, som kan benyttes til å lage egne løpebaner. Når telefonen er i nærheten er det også mulig å benytte klokken til å ringe med. På Android har du mulighet til å svare på sms.

Klokken er kompatibel med både Android og iOS og kan synkroniseres med treningsapper som blant annet Strava.

Om du har hatt en Huawei-klokke tidligere, er det likevel ikke mange overraskelser i GT 5 Pro. Innholdsmessig får du alt du trenger – og litt til:

I tillegg til å hjelpe deg med å gire opp, kan klokken også motivere deg til å gire ned (altså redusere stress). Huawei lar deg måle vekt, puls og EKG, og du kan spore både søvn og menstruasjonssyklus. For å nevne noe. Om jeg skal være kritisk er det kun en ting jeg savner: body batteri – eller energimåling.

Det er enkelt å navigere i både klokken og appen, og begge deler har et innbydende design – som er lett å forstå og morsomt å utforske. Skjermen på klokken viser klare og fine bilder.

1500 nits gjør at du alltid kan lese skiven, også i sterkt sollys.

Batteri

Jeg kan ikke fordra produkter med dårlig batteritid. Huawei har beholdt batterikapasiteten fra fjorårets modell. Denne ligger på 323 mAh. Ved moderat bruk holder klokken i en uke før den må lades. Det er innafor. Den lader seg dessuten hurtig opp, og er raskt klar for en ny uke på armen.

Konklusjon

Jeg liker designet på Huawei Watch GT 5 Pro – både utenpå og inni.

Jeg liker designet på Huawei Watch GT 5 Pro – både utenpå og inni. Appen er også enkel og motiverende. Klokken gir meg motivasjon, det er flust av funksjoner, og batteriet holder i en ukes tid.

Prisen på Pro-modellen er dog noe stiv, og ligger på hele 6999 kr. Men det finnes alternativer. Huawei Watch GT et godt og rimeligere alternativ, da det for det meste er utseendet og pris som skiller Pro-modellen fra de andre klokkene i serien.