Hun er årets it-kvinne 2016
Anne-Sofie Risåsen ble tildelt Oda-prisen Person, og Accenture fikk Oda-prisen Organisasjon da 1.200 it-kvinner var samlet for den årlige Inspirasjonsdagen i Oslo.
Fredag 10. juni møttes 1.200 it-kvinner til Oda-Nettverks Inspirasjonsdagen i Oslo Konserthus. Foruten mingling og inspirerende foredrag ble de gjeve Oda-prisene delt ut.
Det er to priser, Oda-prisen Person og Oda-prisen Organisasjon. Det er åttende gang Person-prisen deles ut, og fjerde gangen prisen for Organisasjon.
- Vi har i år lagt særlig vekt på synlighet, ikke bare i medier eller innad i egen bedrift, men også eksternt og i sosiale medier. Vi ønsker at kvinner skal være synlige rollemodeller slik at vi kan inspirere unge jenter til å velge it-fag, sier Anne Gretland, leder av Oda-Nettverk i en melding.
- Da er det viktig at kvinner i bransjen deler av sine erfaringer, enten via å være mentor, holde foredrag på skoler eller bidra til arrangement som fremmer it som bransje, sier fortsetter hun.
Årets it-kvinne: Anne-Sofie Risåsen
Oda-prisen Person 2016 gikk i år til administrerende direktør i Capgemini, Anne-Sofie Risåsen. I juryens begrunnelse heter det at:
«Anne-Sofie er en jordnær, tilstedeværende leder med en imponerende faglig bredde og kompetanse. Som den første kvinnelige CEO i Capgemini Norge er hun til stor inspirasjon for både ansatte og ellers i bransjen. Anne-Sofie er utdannet innen programmering fra California og er en rollemodell for unge jenter og kvinner.
Hun er styreleder for Naadi Norway som donerer penger til fattige jenter i India, slik at de kan få ti års skolegang. Anne-Sofie biddrar til å gjøre Capgemini til et godt sted å jobbe - både for menn og kvinner.
Anne-Sofie inspirerer og er et synlig forbilde for kvinner både i og utenfor bransjen. Hun er modig og viser vei for andre kvinner!»
De to finalistene for Oda-prisen Person var Marit Collin i Kantega og Solfrid Skilbrigt i Sopra Steria. I fjor var det Berit Svendsen i Telenor som ble tildelt prisen.
Årets it-organisasjon: Accenture
- For Oda-prisen Organisasjon har vi sett etter en bedrift som har jobbet målrettet gjennom flere år for å øke sin kvinneandel. De driver flere initiativ på tvers for å tiltrekke seg både kvinner og menn, og de vet at langsiktig arbeid må til for å nå sine mål og de inspirerer andre bedrifter med resultatene de har oppnådd, forteller Oda-leder Anne Gretland.
Oda-prisen Organisasjon 2016 ble tildelt Accenture, og ble tatt i mot av administrerende direktør Tonje Sandberg og mangfoldsleder Cecilie Soma Maartmann-Moe på vegne av selskapet og de omlag 80 kollegaene i salen.
I juryens begrunnelse heter det at:
«Accenture har en klar strategi på hvordan de skal øke kvinneandelen på alle nivåer i bedriften. De har en kvinneandel på 36 prosent, og hele 50 prosent i ledergruppen, og har ambisjon om å bli "the most invclusive and diverse organization in the world". Accenture har i mange år hatt en "Diversity Lead" i sitt selskap, og har nå også ansatt Tonje Sandberg som første kvinnelige CEO i Norge.
For å motivere og inspirere kvinner til videre karriere har Accenture skapt kvinnenettverket "Women i Norway" som arrangerer samlinger for kvinner p åalle nivå. Accenture satser på og fremmer kvinner internt i bedriften ved å synliggjøre kvinnelige rolemodeller, og har stort fokus på å sikre at kvinner får gode roller og ansvar å vokse i. Alle ledere gjennomgår en obligatorisk workshop i inkluderende lederskap hvor målsetningen er å øke deres bevissthet om det forretnngsmessige verdien av mangfold og hvordan de som ledere kan utgjøre en forskjell og bygge en inkluderende kultur som aktivt utnytter mangfoldet i organisasjonen.»
Finalistene for Oda-prisen Organisasjon 2016 var Capgemini og Compello. I 2015 var vinneren Microsoft Norge.