De vant Oda-Prisen 2017
It-nettverket for kvinner, Oda-Nettverk, har tildelt de prestisjetunge Oda-Prisene til Sopra Steria (Organisasjon) og Silvija Seres (Person).
Det er Oda-Nettverket, Norges ledende nettverk for kvinner i it-bransjen med 6.000 medlemmer fra 1.200 ulike bedrifter, som står bak prisutdelingen.
Oda-Prisen Organisasjon
Årets organisasjon: Sopra Steria
Oda-Prisen Organisasjon deles ut en gang i året til et selskap som har skilt seg ut positivt i arbeidet sitt for kvinner innen it og teknologi.
- Sopra Steria har en gjennomgående satsing for kjønnsmangfold, både internt og eksternt. De arbeider strategisk med å tiltrekke seg og utvikle talenter, og er dyktige på å synliggjøre egne rollemodeller. Dette bidrar til at bedriften oppnår den største økningen i kvinneandel i bransjen. I tillegg motiverer de enda flere kvinner til å satse på teknologiyrker, sier PR-ansvarlig i Oda-Nettverk, Johanna Puustinen.
- I Sopra Steria er vi tydelige på at jo bedre kjønnsbalanse vi har, jo bedre er det for både bunnlinje og kultur. Det gjør arbeidsplassen vår til et bedre sted å være både for kvinner og menn, sier Solfrid Skilbrigt, HR- og strategidirektør for Sopra Steria Skandinavia, i en melding.
Skilbrigt forteller at selskapet har satset for fullt på å øke kvinneandelen i selskapet de siste årene.
- Dette gjør vi hovedsakelig gjennom våre interne verdier og vårt kvinnenettverk. I tillegg er måten vi profilerer oss på eksternt, vår aktive rekruttering av kvinner, og hvordan vi interagerer med neste generasjon innen it og tech, svært viktig, sier hun videre i meldingen.
Selskapet har i dag en kvinneandel på 29 prosent. Det er en økning på tre prosentpoeng bare det siste året. I ledelsen er kvinneandelen på hele 35 prosent. Blant forretningsrådgiverne sine har selskapet nesten 50 prosent kvinner.
Fjorårets vinner av Oda-Prisen Organisasjon var Accenture.
Oda-Prisen Person
Årets person: Silvija Seres
Oda-Prisen Person er en berømmelse av en dame som har gjort noe ekstra for kvinner i ikt-bransjen.
Silvija Seres vant prisen som årets person. Ifølge Oda-Nettverkets hjemmesider skyldes dette at hun i de siste årene har hatt en betydelig innflytelse på tech-Norge gjennom sitt engasjement som investor, aktivt styremedlem, foredragsholder og samfunnsdebattant.
Hun løfter opp kvinnene rundt seg og inspirerer og utfordrer kvinner til å tenke nytt og til å utnytte sitt potensiale til det fulle, står det på odanettverk.no.
Seres har bakgrunn som leder i blant annet Fast Search & Transfer, Microsoft og styremedlem i NRK og Nordea.
I 2016 gikk Oda-Prisen Person til Anne Sofie Risåsen.