TEST: Logitech Wireless Gaming Mouse G700 - Ny trådløskonge
Fortsatt er det ledning som gjelder for spillentusiastene, men med G700 er det på tide å revurdere.
Det er omtrent ti år siden de første dedikerte spillmusene dukket opp på markedet. Utviklingen siden den gang har vært enorm. Kule ble erstattet med optisk, mens optisk til stor del har måttet vike til fordel for laser. Det har kommet flere og flere funksjoner, og designen har fjernet seg lenger og lenger fra vanlige, traurige mus. En ting har imidlertid holdt stikk lenge, nemlig det at en spillmus skal ha ledning.
Vi har tidligere testet to bunnsolide, trådløse spillmus - Razer Mamba og Microsoft SideWinder X8. Allerede da kunne vi konstatere at man trygt kunne bytte fra ledning til trådløst. Den trådløse teknologien er nå så solid at det i praksis ikke er noen forskjell fra mus som kobles til pc-en med ledning.
LES OGSÅ:
I dag lanserer (NB-endres i bladet) Logitech en rekke nye spillprodukter. Blant dem er selskapets nye spillmus, Logitech Wireless Gaming Mouse G700. Logitech har altså også funnet det for godt å droppe ledningen på sin nye toppmodell. Og det har de gjort lurt i.
Vi har latt G700 få kjøre seg skikkelig, og brukt den til både jobb og spill, i all hovedsak til Photoshop og Battlefield Bad Company 2.
Flust med knapper
Logitech Wireless Gaming Mouse G700 har en relativt klassisk design, og er tilpasset høyrehendte. Overflaten er i lett teksturert plast, mens sidevangene nesten grenser til sandpapir. Resultatet er at musa sitter svært godt i hånda. Logitech har ikke spart på knappene, og totalt er det hele 13 knapper på G700. Da er imidlertid høyre og venstre museknapp, samt rullehjul med vippefunksjon inkludert. Trekker du fra dem sitter du igjen med åtte knapper du kan programmere etter eget ønske. Du har også en knapp for å skru av motstanden i rullehjulet, akkurat som på de fleste andre musene fra Logitech.
Ettersom musa er trådløs, kreves det et batteri. Strømmen leveres av et oppladbart AA-batteri som sitter i musa. Skulle batteriet gå tomt er det bare å koble til usb-kabelen som følger med. Da vil G700 virke som en hvilken som helst annen mus med ledning, samtidig som batteriet lades. Eventuelt er det også mulig å bruke et helt vanlig AA-batteri, hvis det virkelig kniper.
Avanserte innstillingsmuligheter
Driverne som følger med musa er relativt avanserte, men lettforståelige. Her kan du velge antall hastighetsnivåer du kan bytte mellom, samt hvilke hastigheter du vil ha. Du kan justere fra 200 til 5 700 dpi, fra siruptregt til lynraskt. Du kan sette opp tre forskjellige profiler, hvor du kan ha forskjellige hastighetsjusteringer og knappeoppsett i hver profil. For eksempel en profil til spill, en til vanlig bruk og en til for eksempel Adobe-programmer. Du bytter mellom profilene ved hjelp av den bakerste knappen på toppen av musa, eller du kan flytte funksjonen til en annen knapp om det passer deg bedre. I det hele tatt kan du sette opp musa helt etter eget ønske.
Vi valgte å sette opp en spillprofil med 200 dpi som laveste nivå, og et par hopp opp til 3 500 dpi. Dette gir mulighet til finsikting når det trengs, og raske bevegelser når du har behov for det. Vi laget også en egen profil til Photoshop, som lot oss senke hastigheten for å finredigere, samt programmerte knappefunksjoner til programmet. Kjekt, avansert og enkelt på en gang.
Vår erfaring er at Logitech Wireless Gaming Mouse G700 har et av de beste presisjonsnivåene vi har opplevd. Om det var tilfeldigheter eller om det faktisk var musas fortjeneste kan man aldri vite, men sjelden har det gått så bra i spillet Battlefield som etter at G700 ble koblet trådløst til spill-pc-en. Vi testet musa på en Qpad Heaton musematte.
LES OGSÅ:
Konklusjon
Lenge var det ledning som gjaldt. For vår del er ledningens dager talte. Undertegnede har byttet litt frem og tilbake mellom den trådløse Razer Mamba og diverse ledningsmus, men nå ser det jammen ut til at Logitech får hedersplassen på skrivebordet.
Logitech Wireless Gaming Mouse G700 har en svært behagelig design, som passer en normal, voksen neve godt. Med et stort antall programmerbare knapper, avanserte drivere og muligheten til å raskt bytte mellom profiler, er G700 et solid stykke redskap til både spill og jobb. Presisjonen er helt på topp, og vi har i det hele tatt fint lite å utsette på G700. Faktisk kommer vi ikke på noe.