SLITER: Salget av halvledere går fortsatt dårlig, og resultatet til Nordic Semiconductor preges av nettopp det. (Illustrasjonsfoto)

Elendige tall fra Nordic Semiconductor

Aksjekursen falt umiddelbart mer enn 10 prosent da børsen åpnet tirsdag, etter at Nordic Semiconductor nok en gang leverte dårlige tall til markedet. Nå kuttes kostnadene

Tallenes tale var klare da omsetning for tredje kvartal 2023 ble kjent tirsdag morgen. Inntektene for kvartalet var på 135 millioner dollar, en nedgang på 12 prosent fra forrige kvartal og 33 prosent under inntektene for samme kvartal i fjor.

Dette ga et driftsresultat på 13 millioner dollar, som tilsvarer en driftsmargin på 10 prosent.

En del av inntektstapet kommer fra det selskapet kaller Bluetooth lavenergi.

Det går frem av børsmeldingen fra selskapet.

I løpet av de første ni månedene av 2023 gikk inntektene ned med 26 prosent til 435 millioner amerikanske dollar.

Lavere også fremover

Selskapet skriver i børsmeldingen at dagens etterspørselsutsikter anslår et inntektsnivå på 110-130 millioner dollar i fjerde kvartal.

– Våre hovedmarkeder befinner seg fremdeles i en syklisk nedgang som er dypere og mer

langvarig enn vi hadde forventet, med lavere etterspørsel fra sluttbrukerne og fortsatte

justeringer av beholdninger. Gitt den nåværende økonomiske situasjonen er siktbarheten lav, og tidspunktet for en markedsgjenoppretting er usikkert, sier administrerende direktør Svenn-Tore Larsen i selskapet.

Kutter kostnader

– Nordic har fortsatt å investere i å bygge en ledende posisjon i markeder med betydelig langsiktig vekstpotensial. Imidlertid, med bakgrunn i lavere inntekter, marginalpress og lav inntektssikkerhet, tilpasser selskapet seg ved å omfordele investeringene og redusere kostnader, skriver selskapet i børsmeldingen.

De skriver også at tiltak for å tilpasse kostnadsnivået vil inkludere redusert bruk av konsulenter, strømlinjeforming av driftsstrukturen og en vurdering av de totale ressursene som kreves for å

fortsette den sentrale delen av selskapets R&D-programmer.

– Disse tiltakene vil tre i kraft fra 2024 og vil redusere kvartalsvise driftsutgifter med omtrent 5 millioner dollar, skriver de.