TEST | Lenovo Tab Plus

KLUMPETE BAK: På grunn av høyttaleren er Lenoco Tab Plus noe mer klumpete bak enn andre nettbrett. Det fungerer helt greit, og er verdt det med tanke på lyden. (Foto: Lenovo)

Unikt 2-i-1 nettbrett til god pris

Lenovo har gått sammen med lydselskapet JBL. Resultatet er Lenovo Tab Plus - et nytt nettbrett med et forfriskende lydsystem. 

Lenovo Tab Plus kommer i en klassisk og enkel pakke der du får selve padden, en svart USB-C til USB-C-ledning og et par bruksanvisninger. Alt til 3500 kr.

Men hvordan føles nettbrettet? Det første jeg la merke til var klumpen på baksiden. Dette er den innebygde høyttaleren fra JBL, som produserer lyd som ingen andre. 

Rammen rundt skjermen er noe tykk, men omtrent hva man kan forvente til denne prisen. Nettbrettet har et bakkamera og et frontkamera. 

Funksjoner 

Selve padden har en 11,6-tommers skjerm med en oppløsning på 2K/2000 x 1200, som er solid med tanke på prisen, som ligger på 3500 kr.

Nettbrettet kan også produsere opptil 400 nits, noe som betyr at man kan se skjermen bra i sterkere lys. Den har også en oppdateringsfrekvens på 90 Hz, som er imponerende. På innsiden finner vi en Mediatek Helio G99 med 8 GB RAM, så alt fra de fleste spill fungerer bra. Padden takler multitasking fint, men mer kompliserte oppgaver - som tyngre applikasjoner - kan nettbrettet slite litt med. Padden har også et suverent batteri på 8500 mAh som varer hele dagen. Kameraene på nettbrettet fungerer helt greit, da du kan ta nokså gode bilder. Det fungerer også bra for videochatter. 

Liten vri 

Det er når det kommer til høyttaleren at dette nettbrettet virkelig skinner. Der de fleste andre nettbrett blir tynnere og tynnere, har Lenovo snudd denne trenden på hodet og i stedet satt inn en ordentlig høyttaler på baksiden. I tillegg til støtten, som fungerer suverent og har god byggekvalitet, gjør dette at nettbrettet er enkelt å ha med seg og bruke. Lydkvaliteten er god, og nettbrettet produserer høy og klar lyd. Derfor fungerer nettbrettet suverent til å høre på musikk og generelt leve deg inn i det du ser på. 

Alt i alt 

Her har vi et budsjettvennlig nettbrett med en ny og forfriskende vri. Jeg synes det fungerer bra. Du får det du forventer for prisen, og litt til. Dette nettbrettet er perfekt for deg som er glad i musikk.