TEST | JBL Live Flex 3: 

SKILLER SEG UT: JBL har kommet med flere nye ørepropper i Live 3-serien, blant annet Live Beam 3 og Buds 3. Blant disse er det spesielt ett par som skiller seg ut – nemlig JBL Live Flex 3.

En ny og stor konkurrent til Apple AirPods 4?

JBL Live Flex 3 skiller seg ut med det åpne stikk-designet, som ligner på det nye AirPods 4-designet. Men hvordan står de seg i forhold til den store konkurrenten, og hvordan er selve proppene og touch-skjermen? Vi har sjekket.

Publisert Sist oppdatert

JBL har kommet med flere nye ørepropper i Live 3-serien, blant annet Live Beam 3 og Buds 3. Blant disse er det spesielt ett par som skiller seg ut – nemlig JBL Live Flex 3.

Førsteinntrykk 

Det første jeg la merke til med JBL Live Flex er likheten mellom disse og Live Beam 3. Etuiet er nærmest identisk, selv om Live Flex er noe lettere. 

De største forskjellene finner vi i selve proppene. Disse har ikke øretupper – noe som gjør dem mer behagelige enn typiske ørepropper som går i øregangen. Proppene er også litt lengre, med det samme stilkdesignet. 

De er laget av sort, blank plastikk, dette gir en helt grei følelse av kvalitet, men gjør at proppene lettere kan bli fettete. Etuiet og proppene føles ellers veldig gode. 

Funksjoner 

Til tross for det litt uortodokse åpne designet, har disse øreproppene alle funksjoner du måtte trenge. Likevel blir noen funksjoner litt påvirket av designet. 

SOM TO DRÅPER VANN: Ved første øyekast er det ikke mye som skiller Live Beam 3 og Live Flex 3.
PROPPEN: De største forskjellene finner vi i selve proppene. Disse har ikke øretupper – noe som gjør dem mer behagelige enn typiske ørepropper som går i øregangen.

Når det gjelder lydisoleringen, har de fortsatt en form for funksjon, men den er betydelig svakere enn på ørepropper med silikon-tipper, som Live Beam 3. De har fortsatt aktiv støydemping som kan dempe noe av lydene rundt deg, slik at du kan fokusere på musikken. Jeg synes også at Live Flex har noe bedre støydemping enn andre ørepropper med samme åpne design. En fordel med det åpne designet er at du får en naturlig omgivelseslyd-modus der du faktisk hører de ekte omgivelsene rundt deg, i stedet for å høre gjennom en mikrofon. 

Lyd 

Det er når det kommer til lydkvaliteten at disse øreproppene virkelig skinner. Akkurat som de andre nyeste flaggskip-øreproppene til JBL, har også disse fått LDAC-støtte. Dette, sammen med den gode lydsignaturen til JBL, gir en overlegen lyd. Her får vi solid og balansert bass, detaljerte og klare lave toner, og god instrumentseparasjon. Musikken blir ekstra detaljrik når du bruker LDAC, som er en høyoppløst kodek. 

Du har også tilgang til forskjellige lydmoduser, som Spatial Sound, som gir en mer immersiv lytteopplevelse med en 3D-effekt. Du kan også bytte mellom forskjellige EQ-innstillinger, både forhåndsinnstilte som Bass, Jazz, Studio og mer, eller stille inn EQ etter dine egne preferanser. 

Skjerm 

En funksjon som skiller disse fra de fleste ørepropper, er den 1,45 tommers touch-skjermen på etuiet, som lar deg endre de mange forskjellige funksjonene til øreproppene direkte fra etuiet. Dette er blant funksjonene du endre rett fra etuiet: 

Her får vi solid og balansert bass, detaljerte og klare lave toner, og god instrumentseparasjon.

  • Starte og stoppe musikken 
  • Bytte sanger 
  • Justere volumet 
  • Aktivere stemmeassistenten 
  • Svar på og avslutte anrop 
  • Justere nivået for støydemping 
  • Endre forhåndsinnstillinger (presets) 

Oppsummering 

Her har vi et par ørepropper som er unike på flere måter. Først og fremst på grunn av den ekstraordinære touch-skjermen, som lar deg endre innstillinger rett fra etuiet, slik at du slipper å bruke mobilen – noe som kan være veldig nyttig. 

ETUI: En funksjon som skiller Live Flex 3 fra mange andre ørepropper, er den 1,45 tommers touch-skjermen på etuiet.

De har også et unikt åpent design, som passer bedre for de som foretrekker det. Det kan imidlertid være greit å vurdere om støydemping er en viktig funksjon for deg, da denne har relativt svak støydemping. Dette er forståelig, gitt utfordringene med å ha støydemping på et slikt design. 

Lyden er fremdeles veldig bra, og JBL leverer fortsatt godt på dette området. Støtte for LDAC er også en stor fordel. Batterilevetiden er veldig bra, med 10 timer på proppene uten ANC og 7 timer med, samt 28 timer fra etuiet med støydemping eller 40 timer uten. Dette avhenger også av bruken av skjermen, og om du bruker LDAC eller ikke. 

Alt i alt er dette et par gode ørepropper til en rimelig pris på 2200 kr. Og absolutt en verdig konkurrent til Apples ørepropper.