TEST | JBL Live Beam 3:

JBL Live Beam 3 trådløse in-ear hodetelefoner. Touchskjermen på etuiet er i god størrelse, og gir mange muligheter. (Alle foto: Marius Henriksen)

Mindre størrelse, større funksjoner

JBL har lansert en ny iterasjon av sine Live-ørepropper. Denne gangen med en touchskjerm.

Publisert Sist oppdatert

Dette er ikke JBLs første forsøk med display på etuiet. Vi har tidligere testet JBL Tour Pro 2 - som var det første paret med ørepropper som inkluderte en skjerm. Med JBL Live Beam 3 har både proppene og etuiet blitt mindre, mens skjermen har behold den opprinnelige størrelsen. 

Dette får du

Ut av boksen finner vi selve øreproppene, en klassisk USB-A til USB-C-ladekabel (i den karakteristiske oransje JBL-fargen), samt et par instruksjonshefter. 

Når det gjelder selve øreproppene, var det første jeg la merke til at de er betydelig mindre enn JBL Tour Pro 2. Det er positivt. 

Den 1,45 tommer store LCD-touchskjermen er fortsatt like stor som skjermen på JBL Tour Pro 2, noe som er imponerende med tanke på at etuiet er mindre. Dette viser at JBL begynner å få taket på teknologien. Etuiet er likevel fortsatt noe tykt og tungt.  

Selve øreproppene både føles og ser bra ut, med et stilrent design som minner om AirPods Pro. 

Funksjon og ytelse 

Det som gjør disse øreproppene unike, er selvfølgelig den ytre LCD-skjermen.

Disse øreproppene er stappfulle av funksjoner, hvor de fleste kan justeres direkte fra skjermen på etuiet. JBL Live Beam 3 er utstyrt med den nye lydteknologien LDAC, som gir lydkvalitet på opptil 990 kbps ved 32 bits. Dette er overlegent om vi sammenligner med de fleste andre ørepropper, som kun har 24 bit, og gjør at JBL Live Beam 3 har en høyere lydoppløsning enn de fleste av konkurrentene. Øreproppene har en god og punchy bass, solide mellomtoner, og klare høye toner. 

Øreproppene har også aktiv støykansellering, som lar deg lytte uten ytre forstyrrelser ved å blokkere lyder rundt deg. Her leverer de godt, og det er en merkbar oppgradering fra tidligere JBL-ørepropper. De når likevel ikke helt opp til de beste på markedet, selv om de ikke er langt unna. Øreproppene har i tillegg en solid "Ambient Aware"-funksjon som lar deg høre omgivelsene klart og tydelig, noe som fungerer fint og virkelig forsterker lydene rundt deg. 

FORBEDRING: Skjermens størrelse er fortsatt den samme, men alt annet har blitt mindre.

Det som gjør disse øreproppene unike, er selvfølgelig den ytre LCD-skjermen. Skjermen lar deg raskt endre innstillinger rett fra etuiet, og funksjonene som kan styres fra skjermen inkluderer: 

LIGGENDE: JBL har en litt annen løsning på JBL Live Beam 3 enn de hadde på Tour Pro 2.
  • Spille/Pause musikk 
  • Hoppe over sanger 
  • Justere volum 
  • Aktivere stemmeassistent 
  • Sjekke batteristatus 
  • Aktivere/deaktivere støydemping 
  • Besvare/avslutte samtaler 
  • Endre EQ-presets 
  • Aktivere en liten lommelykt 
  • Aktivere eller deaktivere romlig lyd (Spatial Sound) 
  • Sette en timer 
  • Justere lysstyrken 

Alt i alt 

JBL Live Beam 3 er et par suverene ørepropper som har alle funksjonene du trenger, og mer til. Du får en overlegen lydopplevelse som overgår de fleste av konkurrentene. I tillegg har de solide lydfunksjoner som støykansellering, Ambient Aware og mye mer. På toppen av alt dette har du touchskjermen, med enkel navigeringen. Her er de unike.

JBL Live Beam 3 har i tillegg imponerende batteritid, med opptil 50 timer på én ladning, eller rundt 30 timer med ANC påslått. De støtter også hurtiglading og trådløs lading, som gir deg 4 timer med lyd etter bare 10 minutters lading. Alt i alt er dette et par ørepropper fullpakket med gode funksjoner til en rimelig pris, på rundt 2200 kr. Dette er et produkt jeg virkelig kan anbefale.