TEST: JBL Soundgear Sense
Plastic (not so) fantastic
Lyden er intet mindre enn fantastisk, men passformen er så som så, og utseendemessig blir det alt for mye plastikk.
Førsteinntrykket er så som så. In-ear øreproppene Soundgear Sense fra JBL virker store og rare. Plastikk-materialet, som preger både propper og etui, gir ingen følelse av kvalitet. Men, man skal ikke skue hunden på hårene.
Vi får en skikkelig wow-opplevelse etter å ha fomlet proppene fast på ørene. Lyden er enestående, faktisk helt fantastisk. Noe av det beste jeg har vært borti - når det kommer til ørepropper.
Dette er Soundgear Sense
JBL Soungear Sense er helt trådløse in-ear hodetelefoner som gir god lyd.
På grunn av OpenSound-teknologien får man en naturlig lyd, nesten uten lydlekkasje.
Veildende pris er kroner 1690, og du kan velge mellom propper i sort eller hvit.
I pakken finner vi: øreproppene, festebøyle, USB-C-ladekabel og ladeetui.
Sitter godt, men gnager
Til å begynne med er det noe kronglete å få på øreproppene. Jeg krangler litt med både ørekrokene (som er justerbare) og selve proppene. Når man først har funnet en god måte å feste de på, og blitt vant til de, føles det bra. For en stund. Hele sulamitten begynner etter hvert å klemme på øret, i så stor grad at det er godt å ta de av.
Til en liten joggetur, passer de bra. På grunn av ørekrokene sitter proppene godt på øret. Du kan også feste på det som JBL kaller et halsbånd (jeg velger å heller kalle det en festebøyle), for at proppene skal sitte enda bedre. På meg er denne bøylen alt for store, og det ser bare rart ut. Men de gjør nytten, det skal sies.
For å få plass til ørekrokene, er ladeetuiet til Soundgear Sense i største laget. Det er både fordeler og ulemper med dette. Disse mister du ikke. De er derimot noe store å ha i lommene under løpeturen.
Lyd og batteri
Øreproppene alene gir 6 timers spilletid. Lagret i etuiet får du totalt 24 timers spilletid før du trenger å lade.
Jeg må nevne lyden igjen. Proppene kommer med to dynamiske 16,2 mm drivere. Lyden er helt rå i seg selv, men ved å gå inn i JBL-appen kan du endre på lydbildet og få klarere vokal eller sterkere bass.
Med OpenSound-teknologi får du en naturlig lyd, uten nevneverdig lydlekkasje. Her får du fordelene med både åpne og lukkede akustiske prinsipper på én gang.
Med Dual Connect kan du lytte til stereomusikk eller ha samtaler fra begge øreproppene, eller velge bare én, mens den andre øreproppen er i ladeetuiet. Det er jo smart.
Konklusjon
Det er noen fordeler med Soundgear Sense, og lyden er helt klart den største.
Denne typen ørepropper er nok ikke for alle. Det er noen fordeler med Soundgear Sense, og lyden er helt klart den største. Utseendemessig er de alt annet enn diskret. En kollega mente de lignet på et høreapparat fra tidlig 90-tallet. De føles store og rare å ha på. Øreproppene oser ikke akkurat av kvalitet. De er også noe kronglete å få til å sitte godt på øret, men når du først har fått de på - er de fantastiske å bruke på joggeturen. De sitter der de skal - hele turen gjennom. Det er fint med åpent design, som ikke propper seg i øra, men disse begynner likevel å gnage på øret etter en stund, og er dermed ikke de mest behagelige proppene på markedet.