SIKKERHET:

Kaspersky Internet Security pakke. Foto: Kaspersky
LEGGER NED: Det kjente russiske sikkerhetsselskapet Kaspersky legger ned sin virksomhet i USA etter at det amerikanske handelsdepartementet har forbudt dem å selge sin programvare i landet. (Foto: Kaspersky)

Sikkerhetsselskapet Kaspersky Lab legger ned virksomheten i USA

Det russiske sikkerhetsselskapet Kaspersky Lab vil begynne å avvikle sin virksomhet i landet fra 20. juli.

Publisert Sist oppdatert

Selskapets avgjørelse kommer etter at det amerikanske handelsdepartementet i juni valgte å forby salg av Kaspersky Labs programvare i landet etter det departementet beskriver som en ekstremt grundig gjennomgang.

Så langt er det ikke avslørt hva revisjonen har funnet, men ifølge myndighetene er det en nasjonal sikkerhetsrisiko ved at enten Kaspersky eller den russiske regjeringen kan bruke selskapets programvare til å spionere på amerikanske kunder eller sabotere systemer.

Det amerikanske handelsdepartementet oppfordrer også personer og selskaper med eksisterende Kaspersky-produkter til å bytte til andre produkter for å beskytte seg selv.

Kaspersky Labs programvare har tidligere vært tilgjengelig for kjøp i USA siden 2005. I 2017 bestemte imidlertid det amerikanske departementet for hjemlandssikkerhet at føderale byråer ikke lenger hadde lov til å ha Kaspersky-programvare installert på systemene sine. I 2018 ble programvaren også forbudt fra amerikanske militære systemer.