STØRRE: Tesla blir forbikjørt som verdens største leverandør av elektriske biler – av kinesiske Byd. (Foto: Byd).

Kinesiske Byd overgår Tesla som verdens mest populære elbil

I fjerde kvartal 2023 må Tesla se seg slått av kinesiske Byd, som har et bredere og billigere utvalg av elbiler.

Publisert Sist oppdatert

Biler fra Byd selges spesielt i det kinesiske markedet, men også i Europa og Norge. Faktisk skal Byd som første kinesiske bilprodusent bygge avanserte produksjonsanlegg i Europa, mer spesifikt i Ungarn.

Tesla har levert 1,85 millioner elbiler på verdensbasis i 2023, og selv om de slo analytikernes forventninger på 1,8 millioner, må Tesla i fjerde kvartal 2023 se seg slått av sin kinesiske konkurrent.

I fjerde kvartal 2023 leverte Tesla 484.507 elbiler, mens kinesiske Byd leverte 526.409 elbiler.

Bredere utvalg

Ifølge Bloomberg skyldes Byds raske vekst at den kinesiske elbilprodusenten selger et mye bredere og billigere utvalg av elbiler, spesielt til Kina.

I Norge er det SUV-ene Atto3, Tang og sedanen Han som tilbys i tillegg til varebilen ETP3. Byd Dolphin ble nylig utnevnt til «Best Buy Car of Europe 2024» av europeiske biljournalister og vil bli tilbudt i Norge i løpet av første kvartal.

Tesla senker priser

Over hele verden har Tesla redusert prisen på flere elbilmodeller. I januar 2023 kuttet elbilprodusenten mellom 20 og 30 prosent av prisen på Teslas Model 3 og Model Y.

I februar kuttet de 30.000 dollar ekstra av prisen på både basis- og Long Range-variantene av Tesla Model 3. Og i april kom en ny prisreduksjon på Model 3s performance-modell og Model Y.