TEST: Logitech Pro 2800 Cordless Desktop - Behagelig og trådløst

Logitechs nye, trådløse bedriftssett er behagelig i bruk, og virker tålelig presist.

Publisert Sist oppdatert

Vi gir Logitechs trådløse bedriftssett en sjanse til, og oppdaterer vår test av Logitech Pro 2800 Cordless Desktop. Da vi først testet settet fungerte det for så vidt, det var bare det at det fungerte ulidelig dårlig. Det viste seg imidlertid at settet vi først fikk til test ikke var helt til å stole på. Derfor har vi begitt oss ut på en ny runde med testing. Denne gangen med bedre resultat.

Logitech er kjent for å lage et vidt utvalg av tilbehør til pc og Mac, samt til alskens andre duppeditter. Være seg nå det er mus, tastatur eller annet ekstrautstyr pleier det meste som kommer fra den kanten å være av god kvalitet.

Denne gangen har vi testet Logitech Pro 2800 Cordless Desktop, et sett med trådløs mus og tastatur. Settet er rettet mot bedriftsbrukere, og er blant annet utstyrt med kryptert, trådløs overføring. Vårt første spørsmål blir hva i all verden man egentlig skal med trådløst tastatur og mus på kontoret. I slike omgivelser er det vel å anse som normen at mus og tastatur forblir relativt stasjonære, trygt plassert på skrivebordet, med kort vei til pc-en.

Det kan selvsagt være at noen har behov for et tastatursett uten ledninger, men vi tør gjette at det gjelder de færreste som sitter på kontor, enten det er alene eller i landskap. Det er så klart visse fordeler med trådløst. Det er bare å håpe at noen ikke prøver å være morsomme og gjemmer bort mus eller tastatur. Vi ser også at det kan være en større fordel med trådløs mus, enn med trådløst tastatur, da sistnevnte normalt sett beveges minimalt.

Et av salgsargumentene denne gangen er at det skal være mulig å ha svært mange slike sett i samme lokale, uten at den trådløse overføringen påvirkes av de andre settene i lokalet. Vi har kun testet med to tastatursett i samme lokale, og en liten samling andre trådløse enheter. Etter å ha fått to fungerende sett, opplevde vi ingen problemer med forbindelsen på noen av dem.

Raskt oppe

Settene ble i hovedsak testet i åpent landskap, med minimalt av andre trådløse løsninger i nærheten. Vi testet også i andre omgivelser, med enda færre mulige forstyrrende elementer.

Det er kjapt gjort å koble settet opp mot pc-en. Forbindelsen til pc-en skjer ved hjelp av en liten usb-dongle som kobles til i en ledig usb-port. Etter det er gjort er det bare å slå på mus og tastatur og ta det hele i bruk.

Tastaturet er utstyrt med et lite knippe ekstrataster, men Logitech har begrenset seg noe, slik at ikke settet er overlesset. Her har du kun de ekstratastene som er å anse som de nyttigste. Vår erfaring er at de fleste av ekstratastene på et tastatur uansett ender opp med å stå urørt.

Mens tilkoblingen med tastaturet virket å være svært god (når vi først fikk et fungerende sett), var musen litt mer fra og til. Tastetrykkene dukker opp umiddelbart, og tastaturet ser ut til å takle tilstrekkelig med samtidige tastetrykk til at det i alle fall fungerte fint til vår bruk, med utstrakt bruk av hurtigtaster og knappekombinasjoner.

Musen virker tålelig presis og rask, men har det med å gå i strømsparemodus litt vel raskt. Ofte måtte vi rugge musen frem og tilbake et par ganger før den våknet til live igjen. Her kunne Logitech kostet på seg litt lenger tid før musen gikk i dvale, selv om dette muligens kunne innvirket noe på batterilevetiden.

Logitech hevder at batteriene som følger med settet skal holde i opp til tre år med normal bruke for tastaturets del, og i overkant av et år for musens del. Vi har av naturlige årsaker ikke fått undersøkt dette selv, til det har vi ikke god nok tid. Men om det så skulle være at de kun holder halve tiden vil du ende opp med lavere utgifter i batterier enn du måtte gitt ekstra om Logitech hadde lagt med lader og oppladbare batterier. Gitt at man har et slikt sett rundt tre år før det byttes ut. Tastaturer bør byttes ut, eller i det minste renses veldig godt, med jevne mellomrom.

Behagelig

Tastaturet er meget behagelig å bruke, med god motstand og akkurat det riktige klikket i tastene. Vi har brukt settet daglig i en måneds tid, og skrevet uttallige tusen tegn. Tastaturet virker også slitesterkt. Det eneste vi savner er en noe mer støtte til håndleddene.

Musen i settet er en Logitech MX620. Formen på denne er meget behagelig. Knappene har også her den rette motstanden og følelsen. Musen er tålelig rask, uten å være noen racer. Presisjonen er god, så lenge den klarer å holde kontakten med pc-en ved like. Til venstre for venstre museknapp sitter det en liten knapp med et forstørrelsesglass på. Denne åpner en søkefunksjon. For så vidt en god idé, hadde det ikke vært for at den er litt for lett å komme nær når man ikke ønsker det.

Konklusjon

Både tastaturet og den medfølgende MX620-musen er meget behagelig i bruk, og føles solide og fine. Presisjonen er helt på topp, og forbindelsen ser ut til å være god. Det eneste vi har å utsette på forbindelsen er at musen har det med å gå i dvale litt for raskt.

Logitech skryter av sterk kryptering i den trådløse overføringen. Dermed bør det ikke være noen stor fare for at noen klarer å snappe opp tastetrykkene på veien mellom tastaturet og pc-en.

Vårt ankepunkt mot settet er om du faktisk trenger et trådløst tastatursett, og om du er villig til å betale ekstra for det. For mange tror vi nok det vil være vel så greit å velge et tradisjonelt, ledningsbasert sett. Det kan også gi lavere kostnader ved innkjøp til mange brukere. Mener du at trådløst er en nødvendighet er Logitech Pro 2800 Cordless Desktop et sikkert valg. Både fordi det er behagelig og presist, men også fordi det er relativt rimelig og, ifølge produsenten, veldig sikkert, takket være kryptert forbindelse.