TEST: Mio Moov 500 - Billig og halvhjertet
Den er billig og har stor skjerm, men det virker som om Mio har sluntret litt unna med Moov 500.
Vi har testet en rekke navigasjonsenheter fra Mio tidligere, og stort sett alltid vært fornøyd. De har hatt oversiktlige menyer, ren og pen design, og ikke minst har de vært raske og presise. Denne gangen har vi kjørt med Mio Moov 500 i bilen.
Moov 500 er en relativt rimelig gps, med pris på rett rundt 1 500 kroner i butikkene. Det har ikke hindret Mio i å gi den en skjerm på hele 4,7 tommer, noe vi normalt sett finner i dyrere modeller. Normalen er at enheter i dette prissegmentet er utstyrt med relativt små skjermer. Dessverre er skjermstørrelsen det eneste som gir nevneverdig inntrykk av at dette er noe annet enn en billig gps.
Stor og god skjerm
Den store skjermen er lyssterk og klar. Menyene er i kjent Mio-stil både oversiktlige og gode. På hovedmenyen har du seks valgmuligheter som alle er relatert til enhetens hovedoppgave – å hjelpe deg fra punkt a til b.
Midt på den nederste linjen sitter knappen som tar deg til adresseinntastingen. Over den finner du favorittlisten din. Det er også en knapp som geleider deg hjem, uansett hvor du måtte starte reisen. Listen over nylig besøkte adresser kan også være kjekk å ha, om du skulle ha glemt hvordan du fant frem forrige gang du var ute og kjørte.
Adresseinntastingen er relativt standard, med ett unntak. Vi har ved hver oppstart måttet velge land før vi kunne starte på selve adressen. Tungvint og en smule irriterende. Med det unnagjort kan du enkelt taste inn by, gate og husnummer. Du trenger kun å taste inn de første par bokstavene før enheten kommer opp med en rekke forslag du kan velge mellom. Mio Moov er også så pass intelligent at den starter listen med byer du tidligere har reist til om du taster inn riktig forbokstav. Beregning av ruter går raskt.
Det er ingen mulighet til å justere rutevalgene, rask eller kort rute og den slags, i løpet av adresseinntastingen. Ønsker du å justere rutealternativene må du ut i innstillingsmenyen for å gjøre dette. Valgmulighetene er relativt omfattende, uten å ta helt av.
For de som skulle ønske det er det mulig å loggføre gps-data og turene du foretar. En relativt omfattende trippteller er også på plass.