Hvordan flytte fra gammel til ny iPad?

Skal du oppgradere fra iPad 1 til iPad 2? Her er en kort gjennomgang av hvordan du trygt flytter innholdet ditt over på den nye modellen.

Publisert Sist oppdatert

Nå har Apple lansert iPad 2 i Norge. Har du allerede skaffet deg en modell? Da har du antagelig for lengst kommet i gang med den.

Har du kanskje en på vei i posten? Hvis du allerede eier den originale iPad-en, bør du nå begynne å forbedrede flyttingen fra den enheten til iPad 2. Med god planlegging vil du være klar for å leke med det nye nettbrettet nesten med en gang etter at du har pakket det opp av esken.

LES OGSÅ:

iPad 2: Her er sjekklisten

Steg 1: Sikkerhetkopier din gamle iPad

Ta din gode, gamle førstegenerasjons iPad og koble den til datamaskinen. Hvis iTunes ikke starter opp og begynner å synkronisere automatisk, sett i gang en manuell sikkerhetskopi: høyreklikk på iPad i iTunes og velg Sikkerhetskopier fra menyen som dukker opp.

OBS: Husk også at du overfører alle kjøp du har gjort på nettbrettet. Dette kan være lurt å gjøre før du tar sikkerhetskopi. Høyreklikk på iPad i iTunes og velg Overfør kjøp.

Sikkerhetskopien vil ta vare på iPad-innstillingene og lagre data, men den sikkerhetskopierer ikke installerte apper, musikk, filmer eller bilder. Det er fordi iTunes og iPhoto håndterer den informasjonen separat.

LES OGSÅ:

iPad 2 litt billigere

Steg 2: Skaff deg en ny iPad

Bestill på nettet, eller ta turen til en autorisert Apple-forhandler. Og så...

Steg 3: Restaurering

Etter at du har brukt litt tid på bli kjent med din nye iPad, er det på tide å finne frem synkroniseringskabelen og koble den nye enheten til Mac-en din. iTunes vil presentere et nytt vindu for oppsett av din iPad. Du kan velge "Gjennopprett fra sikkerhetskopi av..." fra iPad-en du sikkerhetskopierte i steg 1.

Når det er gjort, tar iTunes faktisk en kopi av sikkerhetskopien, stempler den med nåværende dato og klokkeslett, og bruker kopien for å fylle på din nye iPad.

Steg 4: Vent...

Apple advarer om at når du gjenoppretter gammel sikkerhetskopi til ny enhet som iPad 2, kan fremdriftsindikatoren i iTunes gå veldig sakte, eller stoppe helt. Løsningen? Vent.

Steg 5: Synk eller svøm

Når du har gjenopprettet den nye iPad-en fra sikkerhetskopien, vil den starte på nytt. Når iTunes gjenoppdager iPad-en (etter at omstarten er ferdig), vil programvaren begynne å synke musikk, filmer og bilder til iPad-en, alt ettersom hva du har med i oppsettet ditt.

PS: Selv om Macworld.no har testet ut denne prosedyren grundig, tar vi ikke noe ansvar for eventuelle feil som måtte oppstå på iPad-en til dem som følger oppskriften.

LES OGSÅ:

- iPhone 5 får 4-tommers skjerm