NYHETER:

GLAD VINNER: Rie Aleksandra Walle (i midten), vant pris under personverndagene. (Foto: Hanne Olsen)

Gründersjel vant pris på Personverndagene

Gründer Rie Aleksandra Walle vant pris under Personverndagene i Trondheim.

Publisert Sist oppdatert

I Trondheim har personvern stått i fokus denne uken. Konferansen Personverndagene ble åpnet av ordføreren i Trondheim, og samlet tilsyn, ombud, etatsledere, næringslivsorganisasjoner og et bredt publikum med interesse for et felt som blir stadig mer viktig i vårt digitale samfunn.

På slutten av dag en på konferansen ble prisen #Personvern i praksis delt ut til gründer Rie Aleksandra Walle. Formålet med prisen er å hylle en person, prosjekt eller virksomhet som gjør en forskjell for å skape bedre Personvern i samfunnet vårt.

I juryens begrunnelse heter det at: «Rie er en ildsjel fra hjertet som virkelig har satt personvern på agendaen i både Norge og internasjonalt. Gjennom sitt selskap NoTies Consulting har hun bistått en rekke virksomheter på en god måte. Hun er i tillegg gjesteforeleser på flere ulike universitet, er medlem i European Data Protection Board (EDPB) Support Pool of Experts, driver podcasten «Grumpy GDPR» med BI-professoren Miloš Novović og lanserte nylig DPO Hub for å bidra til å dele kompliserte dommer på en oversiktlig måte til andre som jobber med personvern.

Gjennom sitt arbeid gjør Rie ett fremragende arbeid i å gjøre en forskjell og bidrar aktivt til å skape bedre personvern i samfunnet vårt.»

På agendaen

Louise Helliksen fra Eyd har satt sammen konferansen og har ledet juryarbeidet bak prisen.

– Bakgrunnen for konferansen er et behov for å sette personvern på den nasjonale agendaen og skape en møteplass for mennesker som jobber med personvern på tvers av bransjer. Prisen er en viktig del i å skape oppmerksomhet om det fremragende arbeidet som faktisk legges ned hver dag. Den er også for å inspirere g motivere andre til å gjøre en forskjell, sier hun til Computerworld.

– Det var en ære å kunne overrekke årets pris til Rie for den formidable arbeidet som hun har lagt ned som person både faglig og i egen virksomhet til å få den påvirkningskraften hun har skapt både i Norge og Internasjonalt, sa hun etter utdelingen.