Norge rundt med it-talkshow
Atea tar med seg partnere og reiser på turné fra Tromsø til Kristiansand.
HAMAR: I ren talkshow-stil underholdt Ateas administrerende direktør Steinar Sønsteby og markedsdirektør Dag Fodstad de oppunder 200 deltakerne på Atea Community på Hamar forrige uke.
Etter et lengre intervju med Hamars ordfører, som fikk snakke om mye annet enn it - som sine reiser og fotturer i Peru, for eksempel - ble den ene partneren etter den andre presentert.
Og talkshow-formen ble beholdt, slik at vi nå vet at Britt Fidjestøl i HP PSG gleder seg til å lansere nettbrett før påske, og at hun trives på hytta i Risør-traktene. Telenors dekningsdirektør Bjørn Amundsen er kjent for mange i bransjen, ikke minst fordi han tilbakelegger over 70.000 kilometer i året med bilen full av antenner og mobilverktøy for å teste dekningskvaliteten på mobilnettet.
Amundsen kunne fortelle at Telenor investerer mellom tre og tre og en halv milliarder kroner årlig på opprustingen av sitt mobilnett, og at over 10.000 basestasjoner skal byttes ut. I den forbindelsen er det største problemet ikke mangel på penger, men mangel på folk til å gjøre jobben.
Symantecs Hans Peter Østrem snakket om dagens trusselbilde hvor økonomisk kriminalitet har tatt over for "hobbyhackerne". Han kunne også skryte av at Atea er blitt Symantecs "Partner of the Year" i EMEA (Europa, Midt-Østen og Afrika).
Fornøyde deltakere
- Atea er Europas største selskap innen it-infrastruktur, men vi vil være så desentraliserte som mulig og har 73 kontorer i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Estland, Latvia og Litauen. I Norge har vi 14 kontorer. Hamar-kontoret som åpnet i 2009 er faktisk det siste tilskuddet, sier Steinar Sønsteby.
- Vi holder Atea Community i alle norske byer vi har kontorer, og nå drar vi i gang i Sverige også. På denne turen, som startet i Tromsø 5. oktober, har vi med femti leverandører og partnere og mener vi har et unikt tilbud til kunder rundt om i landet. Kanskje også i Oslo. Tilbakemeldingene fra deltakerne er svært gode, hevder Sønsteby.
- Men det tv-show-lignende opplegget med samtaler i stedet for presentasjoner, hva er bakgrunnen for det?
- Vi leker oss med formater, og valgte "Senkveld-varianten" i år. Det har gitt oss mulighet til å snakke om hva som er i vinden i it-bransjen på en måte som er komfortabel for deltakerne, publikum og oss. Vi synes det fint å kunne få frem menneskene bak teknologien og få frem hvor den kan være nyttig i livene til vanlige folk.
Lokalt er viktig
Når Community-turnéen avsluttes på Ullevål stadion 18. november vil nærmere 3000 brukere, bransjefolk og beslutningstagere ha deltatt.
Andreas Sandvik er salgssjef i CBK telekom, som er med som partner, og ser dette som en mulighet til å få presentert seg rundt om i landet.
- Vi har vært relativt Oslo-orienterte, nå har vi fått mulighet til å nå ut til resten av landet. Atea er vår største forhandler og en viktig partner. Dette arrangementet er bra og har vært strømlinjeformet. Alt fungerer med tidspunkter, transport og annet, sier Sandvik.
Kunder og brukere som Computerworld snakket med var samstemte om at det er positivt med slike arrangementer lokalt, og at de ikke må reise til Oslo for faglig påfyll.
- Det fine er at vi får et slikt arrangement lokalt. Ikke bare at vi slipper reising, men det gir oss større sjanse til å treffe andre med de samme interessene og problemstillingene, sier Arvid Almenningen fra Ringsaker kommune.
De aller fleste talkshow på tv er redigerte i etterkant. Her stilte Sønsteby og Fodstad som verter på direkten i to timer. Dette er ingen anmeldelse av et talkshow, men skulle det vært, ville konklusjonen bli at vi gjerne ser flere slike arrangementer med løs snipp. Og en terning med mange øyne.