TEST | Moto Buds Plus:

MOTO BUDS PLUS: Øreproppene er små og enkle, med et stilrent design. Best av alt: lyden! (Alle foto: Marius Henriksen)

Bose-lyd til lavere pris?

Motorola har, i samarbeid med det kjente lydselskapet Bose, laget et par premium ørepropper med anerkjent Bose-lydteknologi. Er øreproppene verdt den lave prisen? De koster 1500 kroner, det er den laveste prisen for et Bose-produkt på markedet akkurat nå.

Publisert

Moto Buds Plus kommer i en enkel pakning hvor du får selve etuiet og øreproppene, samt tre forskjellige øretips i størrelsene small, medium og large. Du får også med en USB-A til USB-C kabel og et par bruksanvisninger. 

Nå som jeg har nevnt hva du får rett ut av boksen, la oss se nærmere på selve øreproppene: Først og fremst har etuiet en liten og lett formfaktor, som betyr at det er enkelt og tar lite plass. Selve øreproppene er også ganske enkle og små, med et stilrent design som ligner på AirPods Pro, blant andre. 

Det er på komforten disse skinner — de sitter godt i ørene og er behagelige. Det imponerer, spesielt for meg, som ofte sliter med at ørepropper ikke sitter særlig godt. 

Funksjoner 

Selv om disse øreproppene koster mindre enn mange av sine konkurrenter, har de fortsatt alle funksjonene man forventer av et par premium ørepropper. De har aktiv støyreduksjon som lar deg blokkere ut en betydelig mengde lyd rundt deg, og med Boses bransjeledende støyreduksjon imponerer disse virkelig. 

De når likevel ikke helt opp, om man sammenligner med de aller beste på støyreduksjon. Med det sagt, er de fortsatt overraskende gode - spesielt med tanke på den budsjettvennlige prisen. 

ETUIET: En lett og liten formfaktor, som betyr at det tar lite plass.

Ambient Aware-modusen, som lar deg høre lyder rundt deg tydeligere, fungerer også relativt bra, slik at du enkelt kan få med deg lyder rundt deg mens du lytter til musikk. 

Øreproppene har også flere gode funksjoner, som tilpasset støyreduksjon der lyden justeres i forhold til lydene rundt deg. De har også Dolby Atmos surroundlyd med headtracking, som lar deg leve deg inn i musikken, filmen eller spillet ditt. I tillegg til mange gode funksjoner, har de også en fin og klar lydkvalitet som er både skarp og godt balansert, med en grei bass og gode mellomtoner og diskant. 

Alt i alt 

Her har vi et par ørepropper som gir mye verdi for pengene. Du får med alle funksjonene dyrere konkurrenter har, til nesten halve prisen av hva enkelte andre ørepropper med samme funksjoner koster. Moto Buds har også en god lydprofil som nesten hvem som helst kan like, og du kan endre lydinnstillingene via Moto Buds-appen. Det eneste som trekker litt ned, er batteriet, som ikke er dårlig, men som heller ikke er det beste sammenlignet med andre ørepropper. Alt i alt er dette fortsatt et suverent par ørepropper med mange gode og premium funksjoner til en lavere pris, som jeg absolutt kan anbefale.