MACWORLD

Foto: RØDE

Proff A/V-produksjon i bærbart format

RØDE lanserer Rødecaster Video, og styrker dermed sin posisjon innen lyd- og bildeproduksjon.

Publisert

Du har kanskje sett de, RØDEs små trådløse kvadratiske jakkeslag-mikrofoner som benyttes til lydopptak, både på TV, podcaster eller konferanser?

De er kompakte, enkle å bruke og lette å sette opp. Ikke rart mange foretrekker de. Men australske RØDE (med det norsk-klingende navnet, men som er grunnlagt av svenske emigranter) er også kjent for svitsjer og kontrollere til både lyd- og videoproduksjon.

Og nå lanseres Rødecaster Video, en kraftig alt-i-ett produksjonskonsoll for lyd og bilde. 

Konsollen er bygd over en åtte-kjerners CPU med en video-motor som åpner for en scene-basert arkitektur. Hva menes med det? Jo, du kan forhåndsdefinere en rekke oppsett av lyd, video og grafikk som enkelt kan programmeres og kalles opp på direkten ved hjelp av seks talltaster. 

Dette åpner for sanntids-produksjon med opptil seks videokilder samtidig, fra fire HDMI-innganger og to fleksible USB-C innganger. Og det hele kan fjernstyres fra en RØDE Central om nødvendig.

Konsollen rår dessuten over automatisk nøkling av videokilder, styrt med en dedikert knapp, fra enten grønn- eller blåskjerm. 

Lydkilder kan kalles opp fra to Neutrik combo-jacks, eller fra trådløse RØDE Series IV-mikrofoner, eller fra en Bluetooth-kilde som din iPhone. Og du kan strømme direkte til de store plattformene over WiFi, Ethernet eller USB - eller ta opp til en ekstern USB-stasjon med multitrack eller isolert (ISO) opptak.

Pris i Norge er ikke kjent, men vil globalt være $1'199 amerikanske med salgsstart i oktober.

Du kan lese mer hos RØDE her.