NYHETER:

MISTER JOBBEN: Flere hundre moderatorer mister jobben hos Bytedance, som eier Tiktok. Selskapet er på vei over til mer kunstig intelligens. (Foto: AP / NTB scanpix)

Tiktok-moderatorer mister jobben – går over til AI

Flere hundre Tiktok-moderatorer har fått sparken fra moderselskapet ByteDance. Tiktok sier de skal la kunstig intelligens ta seg av mer av modereringen.

Publisert

Den sosiale videoplattformen kutter i underkant av 500 ansatte i Malaysia, hvorav flesteparten jobber med moderering av Tiktok-videoer.

De ansatte fikk beskjed om oppsigelsen på epost. Tiktok har bekreftet oppsigelsene og sier dette er en del av en større plan for å bedre selskapets moderering.

Selskapet venter å investere 2 milliarder dollar globalt på å effektivisere modereringen til Tiktok. 80 prosent av innholdet som bryter med retningslinjene, kan bli plukket opp av automatisert moderering, ifølge en talsperson for selskapet.

Malaysiske myndigheter har bedt Tiktok skjerpe modereringen etter at de rapporterte om en rask økning i det de omtaler som skadelig innhold i sosiale medier.

(©NTB)