NYHETER:

Windows Paint 3D. Foto: Microsoft
FJERNES: Microsoft vil fra 4. norvember ikke lenger tilby programmet Paint 3D, blant annet fordi brukerne foretrekker den «gamle» 2D-versjonen. (Foto: Microsoft)

Microsoft pensjonerer Paint 3D

Fra og med 4. november vil brukere ikke lenger kunne laste ned appen, som vil bli fjernet fra Microsoft Store.

I tillegg vil ikke Microsoft lenger tilby oppdateringer til appen. Det skriver Windows Central. Men de som allerede har appen vil trolig få lov til å fortsette å bruke den – i hvert fall en stund.

Imidlertid vil brukere som kjøper en ny Windows-enhet i fremtiden måtte leve uten programmet.

«Med Paint 3D kan du slippe kreativiteten løs og la din kunstneriske åre ta form, og hvis du bare vil skissere litt, kan det også gjøres. Den klassiske Paint har blitt redefinert med et nytt utseende og mange nye pensler og verktøy. Nå kan du lage i alle dimensjoner», står det i beskrivelsen av Paint 3D på Microsoft Store.

Paint 3D ble introdusert i 2017 med sikte på å erstatte den klassiske Windows Paint, men den nye versjonen fanget aldri massene, og nå blir den droppet. Over tid viste det seg at brukerne foretrakk den klassiske versjonen av Paint fremfor den nye 3D-versjonen.

Paint 3D følger i fotsporene til andre Windows-programmer som nylig har blitt annonsert som foreldet. Disse inkluderer Cortana, Tips, Wordpad, VBScript og andre.