Microsoft jobber med Slack-konkurrent
Bruker det beste fra Skype og utvider med diskusjon og dokumentdeling for å lage Skype Team.
Samarbeidsløsningen Slack er et mye brukt verktøy for samarbeid i utviklermiljø småbedrifter og i frivillige organisasjoner. Plattformåpen med de viktigste digitale samarbeidsfunksjonene trenger deltakerne bare et brukernavn og nedlasting av appen til PC, nettbrett eller smarttelefon, om det nå er Linux, Windows eller Ios.
Bidrar med det som mangler
En funksjon som ikke har vært særlig god i Slack, har vært videokonferansefunksjonen. Når Microsoft etter sigende nå utvikler sin egen konkurrent er det med utgangspunkt i Skype.
Det mangler ikke på samarbeidsløsninger i Microsoft-porteføljen i dag. Men utfordringen har vært at de har vært avanserte og komplekse løsninger for større selskaper, eller for enkle og usammenhengende løsninger for mindre grupper, skriver mspoweruser.
Det er her løsninger som Slack eller nyere Hipchat kommer inn. Gratis for svært små grupper, en anstendig lisenspris for større eller mange grupper, og et entusiastisk miljø av utviklere som har laget grensesnitt og integrasjoner mot andre populære skytjenester. Men de har ikke vært god til lydsamtaler og videoprating, og lignende nettmøtefunksjonalitet.
Prat og følelser
Det er spesielt pratekanalfunksjonaliteten og muligheten for å dele og føre samtaler etter emne over tid som Slack er god til. Nytt er at Microsoft legger til nøstede samtaler, som gir gode muligheter for å følge en tanke og en prosess over tid som en ren pratefunksjon ikke er like god til.
Vi kjenner funksjonen fra Facebook og Disqus, der deltakere kan klikke svar til en hvilken som helst kommentar i en strøm og føre en undersamtale om et enkelttema.
Visstnok var Slack inne i vurderingen for oppkjøp blant annet av Microsoft. Men kjøpet på 65 milliarder kroner (åtte milliarder USD) ble stoppet på høyeste hold av konsernsjef Satya Nadella og grunnlegger Bill Gates. Gates ville ha mer samarbeidsfunksjonalitet inn i Skype, og det er Skype Teams som visstnok nå prøves ut i Microsoft-organisasjonen.
Integrasjoner med Office 365
Skype Teams vil inneholde en sidekanal der hovedfaner vil gi tilgang til de viktigste funksjonene. En aktivitetsfane vil inneholde siste handlinger i dine grupper, en samtalefane vil inneholde alle samtaler som er i gang eller er avsluttet, en gruppefane for alle grupper og prosjekter brukeren er med i, en møte-fane for planlagte møteaktiviteter og en fil-fane med alle filer som er delt og samarbeidet med i Skype Teams.
De berømmelige føleikonene har fått et tillegg der utvalget emotikoner, grafikk og bilder kan puttes inn i praten der det måtte passe.
Siden selskapet har sin Office-suite som en defacto-standard for digitalt kontorstøtteverktøy, kan man også gå ut fra alle Office-applikasjonene vil få direkteintegrasjon med Skype Team. Det gir muligheter for svært rask implementering i virksomheter og for personer som har Office 365 i bruk som skytjeneste.
Ikke minst vil det bety integrasjon med OneDrive og deling av filer som ligger i den lagringstjenesten.
Vises under Ignite
Skype Teams vil komme til Windows, og i hvert fall til Windows Phone, Android og Ios. Om og når det blir lansert er ikke klart, men ifølge mspoweruser vil tjenesten bli inkludert i abonnementet til de som har Office 365 i dag. Videre utrulling er ikke klart.
Den som skal delta i Microsoft Ignite i slutten av denne måneden vil sannsynligvis få en offentlig framvisning av funksjonaliteten, skriver vår internasjonale nyhetstjeneste.