ØKONOMI:

SVERIGE: En noe frekk påstand i reklamen kanskje, men nå får den svenske betalingstjenesten Swish konkurranse fra norsk-danske Vipps Mobilepay. (Illustrasjon: Vipps Mobilepay)

Vipps lanserer sine tjenester i Sverige

Dermed kan brukere i Norden vippse hverandre i mottakerens valuta.

Publisert Sist oppdatert

Nå kan også svensker kan ta i bruk Vipps, vil de i likhet med dansker, finner og nordmenn kunne sende og motta penger i lokal valuta. Det er også tilrettelagt for at svensker kan vippse i norske butikker og til norske bedrifter som tilbyr Vipps.

– Vi har som mål å forenkle hele Norden. Derfor er vi utrolig glade og spente for at vi nå er tilgjengelige i Sverige. Utenlandsbetalinger mellom Norge, Danmark og Finland har vært en suksess. Det gjør at vi forventer en stor økning i antallet utenlandsbetalinger nå som Nordens største land blir med på moroa, sier Rune Garborg, sjef i Vipps Mobilepay.

I tillegg til enkle utenlandsbetalinger på tvers i Norden, vil det også være mulig for svensker å bruke flere funksjoner som finnes i Vipps-appen. Vipps-sjefen er ekstra spent på hvordan svenskene vil sette pris på oppgjørsfunksjonen som kan brukes på tvers av grensene. Noe som gjør det til et perfekt verktøy når nordiske venner skal dele kostnadene etter for eksempel en tur eller middag.

Vipps Mobilepay har til sammen 12 millioner brukere og 500.000 utsalgssteder i Danmark, Norge og Finland.

– Siden Mobilepay og Vipps slo seg sammen, har vi drømt om å favne hele Norden i en enkel app som alle kan bruke. Vi konkurrerer mot de største merkevarene i verden, og nå har vi det perfekte grunnlaget for å lansere nye tjenester som gjør at vi stiller sterkt i konkurransen om Norden, mener Garborg.