TEST | Motorola Edge 50 Ultra:
Smidig eleganse
Motorola har kommet ut med en ny versjon av deres "Ultra-telefon".
I pakken med Motorola Edge 50 Ultra får du med det lille ekstra. Først og fremst inkluderer Motorola overraskende en superladerblokk på hele 125 watt. I tillegg får du også en middels lang USB-C til USB-C kabel, et par instruksjonshefter og et SIM-utkastverktøy. Motorola inkluderer også et enkelt bakdeksel til telefonen av plastikk - så her får du altså mer enn hos de fleste andre.
Nå til selve telefonen: Motorola Edge 50 Ultra kommer i flere farger og materialer, blant annet vegansk lær, aluminium og - som versjonen jeg har fått tilsendt - ekte tre. Ja, du hørte riktig.
Testversonen jeg har mottatt er Nordic Wood, som er laget av tre. For det første elsker jeg utseendet til telefonen, og hvordan den føles i hånden. Telefonen har også en nydelig buet skjerm, noe vi ikke har sett på en stund, men som jeg har savnet. Dette fungerer veldig fint, med unntak av noen få ufrivillige berøringer på sidene av touchskjermen.
Funksjoner
Men, utseende er ikke alt. Hva med innsiden? Jo da, Edge 50 Ultra imponerer her også.
Denne telefonen er en av de første til å bruke den nye Snapdragon 8 Gen 3, som er en chip som gir deg førsteklasses ytelse til en litt billigere penge.
Versjonen jeg har fått tilsendt har hele 16 GB RAM, noe som lar deg utføre mer krevende oppgaver uten problemer, blant annet videoredigering, høyoppløsningsstrømming og mye mer. Gaming fungerer også veldig bra på denne telefonen - du kan spille de fleste spill uten problemer. Edge 50 Ultra takler også grafisk krevende spill, takket være den kraftige chipen.
Skjermen på Edge 50 Ultra er nydelig, med et 6,7 tommers buet AMOLED-display på 2712 x 1220 eller 1440p piksler, og en oppdateringsfrekvens på imponerende 144 Hz. Dette gjør telefonen perfekt for gaming. Skjermen har også maksimal lysstyrke på 2500 nit, som gjør at du kan se skjermen godt og tydelig, selv i sterkt lys.
Kameraene på telefonen har et trippel-oppsett med en 50 MP bred linse, en 64 MP periskop for optisk 3x zoom, samt en 50 MP ultrabred linse. Kameraet er langt fra dårlig, men den finnes opptil flere telefoner som gjør det bedre akkurat på dette området. Likevel, du får gode zoom-bilder med den optiske linsen. Bildene du tar med telefonen har god kvalitet, men fargene kan være litt avvikende og overeksponerte. Video fungerer også ganske bra, med mulighet til å filme i 4K ved 60 eller 30 FPS.
Lyd og batteri
Telefonen har stereohøyttalere som produserer høy og klar lyd, med Dolby Atmos. Dette lar deg leve deg inn i innholdet du ser på, med god klar lyd, uansett om det er gaming eller film.
Edge 50 Ultra har litt mindre batteri enn de fleste "ultra-telefoner". Med 4500 mAh er batteriet fortsatt godt, og varer en full dag med moderat. Enheten har også utrolig rask hurtiglading, som gir deg 0 til 100 prosent på under en halvtime. Det er den raskeste laderen jeg noen gang har testet.
Alt i alt
Denne telefonen er en av de første til å bruke den nye Snapdragon 8 Gen 3, som er en chip som gir deg førsteklasses ytelse til en litt billigere penge.
Her har vi en telefon pakket med gode funksjoner og bra ytelse, som gjør seg godt sammenlignet med enda dyrere "ultra-telefoner". Motorola har også forsøkt å gå litt utenfor normalen når det kommer til skjermen og materialene, noe som er forfriskende å se i et såpass repetitivt marked.
Telefonen har også en god pris, i alle fall i forhold til alle funksjonene du får. Edge 50 Ultra ligger på rundt 13 tusen kroner for 1 terabyte-versjonen, noe som er langt ifra billig, men som heller ikke er så verst i forhold til hva du får. Kameraet er bra, men faller litt kort i forhold til visse andre telefoner. Dette er noe man bør ta i betraktning, men som ikke trekker ned totalvurderingen for min del. Alt i alt vil jeg si at dette er en solid og forfriskende telefon, som fungerer flott og kan anbefales.